«Kamergalerijā» notiks Paula Rietuma personālizstāde «Esošais un vēlamais»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No 29. jūnija līdz 18. jūlijam "Kamergalerijā" būs skatāma mākslinieka Paula Rietuma personālizstāde “Esošais vai vēlamais”, ko iedvesmojis Ēģiptē atrasts vairāk nekā trīs tūkstošus gadus vecs zīmējums, informēja galerijas pārstāvji.

“Mans mīļākais grafikas darbs pašlaik ir aptuveni 3350 gadus vecs Gurobā, Ēģiptē, atrasts zīmējums, kas apraksta neliela, pārnēsājama koka tempļa izstrādes norādījumus.

Uz rūtota laukuma ir uzzīmēts tempļa priekšskats un sānskats, kas ir abstulbinoši līdzīgi kaut kam, ko pirms pāris dienām būtu rasējis kādam galdniekam.

Pavisam vienkārši, priekšskats, sānskats un virssaksts turpina būt ērtākais veids, kā aprakstīt esošo vai kādu tā vēlamo papildinājumu. Pie tam ar lietišķu precizitāti un veselīgu naivumu. Izstādē plānoju turpināt šo tradīciju,” atzina Pauls Rietums, stāstot par izstādi. 

Pauls Rietums absolvējis Glāzgovas Mākslas skolas (Glasgow School of Art) Arhitektūras nodaļu. Pēdējos trīs gadus publicējis darbus grafikas un komiksu izdevumos “kuš!” (Latvija), “KutiKuti” (Somija) un “Callipso Press” (Kolumbija), kā arī piedalījies grupu izstādēs un vadījis darbnīcas par arhitektūras vēsturi, materiāliem un tehnoloģiju.

Kā norādīja rīkotāji, ar šo izstādi “Kamergalerija” turpina izstažu ciklu, kas veltīts ilustrācijai, aicinot savus darbus eksponēt māksliniekus, kuri savu atpazīstamību ieguvuši ilustrācijas žanrā. Izstāžu cikls notiek sadarbībā ar komiksu kultūras žurnālu “kuš!” veidotāju, vieskuratoru Dāvidu Šilteru (David Schilter). Ciklu aizsāka Kerijas Arnes personālizstāde “Pikniks”, savukārt to noslēgs Rebekas Lukošus personālizstāde.

Pirmajā norises dienā, 29. jūnijā, apmeklētāji varēs apskatīt izstādi no 18.00 līdz 20.00. Pārējās dienās galerija atvērta no 12.00 līdz 18.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti