Rīta Panorāma

Intervija ar Laimdotu Straujumu

Rīta Panorāma

Intervija ar Ivaru Ījābu

Fotogrāfa Tugaļeva izstāde

Jūrmalā skatāma Leonīda Tugaļeva fotoizstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Fotomāksliniekam Leonīdam Tugaļevam ļoti piestāv nosaukums fotoGrāfs. Un tā nebūt nav ārišķība, bet gan viņa darba vērtējums. Šobrīd viņa darbi skatāmi Jūrmalas pilsētas muzejā kopīgā izstādē ar jaunajiem fotogrāfiem no apvienības „Fotomobilizācija”.

Fotogrāfiju izstādē „FotoGrāfs&Fotomobilizācija” skatāmi Leonīda Tugaļeva, kā arī Diānas Jakubones, Daiņa Lisovska, Vitālija Merkla, Ivetas Pērkones, Aivara Slišāna, Kaspara Upīša un Harija Zemīša darbi. Izstādīti pēdējā laikā uzņemti un vēl nevienā izstādē nerādīti darbi.

Tugaļeva fotokameras priekšā ir stāvējis gan izcilais mākslinieks Ilmārs Blumbergs, gan daudzi citi Latvijas radošie cilvēki, un katram meistars atradis patiesās emocijas. Kopumā izstādē skatāms 101 darbs, no kuriem 50 ir Tugaļeva.

Ar Gļebu Panteļejevu bija ļoti vienkārši strādāt. Šo bildi uztaisīju apmēram 15 minūšu laikā. Lai gan - viņam bija krekls ar aplikāciju. Es saku – ko tu tāds atnāci, mans Dievs! Tāpēc biju spiests nogriezt un augšā uztaisīt fonu,” stāsta Tugaļevs.

Kā foto mirklī fiksēt cilvēka būtību, to jaunie fotogrāfi var mācīties no Tugaļeva. Izstādes kurators un jaunais fotogrāfs Harijs Zemītis neslēpj:

Bija bauda stāvēt blakus Leonīdam un sajust viņa vitalitāti, degsmi, viņa vēlmi sajust katru savu modeli līdz tā būtībai.”

Gan Leonīdam Tugaļevam, gan „Fotomobilizācijas” fotogrāfiem ļoti nozīmīgi šķiet fotogrāfijās rādīt cilvēkus. Katrs no šīs izstādes autoriem ir ļoti atšķirīgs, līdz ar to arī skatītājiem būs iespēja skatīt dažādas kolekcijas.

Leonīda Tugaļeva radošā karjera nebūt nesākās kā fotogrāfam. Viņš bija celtnieks, bet pirms vairāk nekā 45 gadiem radikāli mainīja dzīvi, un tagad viņam ir 16 Starptautiskās Fotomākslas federācijas zelta medaļas.

Izstāde „FotoGrāfs&Fotomobilizācija” Jūrmalas pilsētas muzejā skatāma līdz 27. aprīlim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti