Kultūras ziņas

Dzintars pasaules mūzikas interpretācijā

Kultūras ziņas

Japāņu kaligrāfija atklāj emocijas

Jaunie grafiķi piedāvā izstādi "Vairāk vairāk"

Jaunie grafiķi piedāvā izstādi «Vairāk vairāk»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Vēl pirms Tabakas fabrikā iemitinās Jaunais Rīgas teātris, radošo garu telpās iedveš Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) grafikas un vizuālo komunikāciju nodaļu bakalaura un maģistrantūras studentu diplomdarbi izstādē "Vairāk vairāk". 

Domājot par laikmetam raksturīgo iezīmi, tiekšanos pēc visa aizvien lielākās devās, LMA beidzēju darbu izstādei dots nosaukums “Vairāk vairāk”. Izstādē apskatāmi 19 jauno, bet daudzos gadījumos jau labi zināmo mākslinieku darbi – grafikas, zīmējumi, fotogrāfijas, instalācijas, video, skaņas un animācijas projekti. Tāpat kā citu augstskolu programmu beidzējiem arī mākslinieku darbos iekļauts gan pētnieciskā, gan teorētiskā daļa.

„Tas process bija tāds, ka vairākus mēnešus dzīvoju pie podniekiem Latgalē un darbojos,” stāsta LMA Vizuālās komunikācijas nodaļas studente Ieva Kaula. Viņas darbu veido divas līnijas - atmiņu objekti un ikdienas ainas.

LMA Vizuālās komunikācijas nodaļas studente Linda Konone pētījusi skaņas un attēla mijiedarbību, mēģinot saprast, kā atsevišķi skaņu un attēlu uztver cilvēks un kas notiek, ja to saliek kopā.

Indriķa Ģelža maģistrantūras diplomdarbs iekštelpās neietilpst. Pārgrieztā automašīna, ko mākslinieks nopircis no kāda policista, rāda, kā izmainās apskates objekts, šajā gadījumā autovadītājs, ja uz to paraugās divi cilvēki, katrs ar savu vērtējumu un  priekšstatiem. Indriķa darbs bijis gatavs jau martā. Viņš pārliecināts, mākslā jābūt drosmīgam un patstāvīgam.

„Ja, piemēram, tu izpildi uzdevumus, tad pēc beigšanas ir grūti nostāties uz savām kājām, kad esi pieradis izpildīt uzdevumus. Ar savu redzējumu jau jāmācās,” uzskata jaunais mākslinieks.

Izstāde "Vairāk vairāk"  aplūkojama līdz 17. jūnijam. Ieeja bez maksas katru dienu no plkst. 12 līdz 20.

Izstādē piedalās Vents Āboltiņš, Anna Ceipe, Māra Drozdova, Kristīne Graudule, Klāra Grundšteine, Indriķis Ģelzis, Inga Ģibiete, Ieva Kaula, Linda Konone, Anete Krūmiņa, Artūrs Lācis, Sindija Mačtama, Renāte Miļūne, Lizete Murovska, Linda Ose, Līva Rutmane, Līga Spunde, Olafs Taube un Anna Vanaga.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti