Kultūras ziņas

Sibīrijas bērnu dzīve fotogrāfijās

Kultūras ziņas

Balso par "Kilograms kultūras 2018" nominantiem!

Mīlestība golfa laukumā

Izstāžu zālē «Arsenāls»: «Mīlas viesulis golfa laukumā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ceturtdien, 14.jūnijā, izstāžu zālē “Arsenāls” mākslinieku apvienība “GolfClayderman” atklāj golfa zāli un prezentē filmu par attiecībām.

Katrs sporta veids ir sava veida māksla. Un arī māksla ir sava veida sports – “Arsenāla” otrā stāva izstāžu zāli klāj mākslīgā zāle, jo, kā skaidro māksliniece Margarita Griestiņa, viss ieplānots no kuratoriālās puses. Turklāt golfs ir ASV prezidenta Donalda Trampa mīļākais sporta veids.  

Taču Donalds Tramps šeit tomēr nav galvenais. Galvenais ir filma, kura skatāma, sitot bedrītēs bumbiņas. Un tā nav tikai par golfu.

“Filma saucas “Mīlas viesulis golfa laukumā”,” atklāja mākslinieks Aksels Bruks. Tā vēstot par sportu un pieciem golfa spēlētājiem, kas risina savas attiecības.

Šo interaktīvi dramaturģisko stāstu rīko mākslinieku kolektīvs, kuram šī nav pirmā pieredze apvienot mākslu un sportu. Kā uzsver Griestiņa, “GolfClayderman” ir sabiedrība ar neierobežotu atbildību, un organizācijas darbības mērķis ir izklaidēties.


""GolfClayderman" mērķis ir padarīt mākslu nevis par elitāru, šauru kategoriju, bet drīzāk piemērotu visiem cilvēkiem, jebkādiem. Visi var piedalīties," abu mākslinieku apvienību raksturoja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu kuratore, izstāžu zāles "Arsenāls" Radošās darbnīcas vadītāja Līna Birzaka-Priekule.
 

Sekojoši, ja “Arsenāla” apmeklētāju mērķis sakrīt ar izstādes rīkotāju mērķi, tad mīlestība golfa laukumā būs pieejama līdz 29.jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti