Izstādi «1914» apmeklējuši jau vairāk nekā 8000 cilvēku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pirmā pasaules kara simtgadei veltītā izstāde “1914”, kas kopš 17.janvāra skatāma izstāžu zāles „Arsenāls" telpās, piesaistījusi jau vairāk nekā 8000 apmeklētāju. Kā raidījumam “Kultūras Rondo” skaidro izstādes “1914” projekta vadītāja Ginta Gerharde-Upeniece, šāds interesentu daudzums jau šobrīd pārsniedz cerēto apmeklētāju skaitu.

“Mēs patiešām esam ļoti gandarīti, jo katru dienu redzam, kā cilvēki nāk, uzturas, skatās, lasa, kā dažādu ekskursiju plūsmas plūst pa šo tuneli,” projekta vadītāja atzinīgi komentē izstādes apmeklējumu.

“1914” ekspozīcija tapusi kā starpdisciplinārs projekts, cieši sadarbojoties Latvijas Nacionālajam mākslas muzejam (LNMM) un Kara muzejam, kā arī vēsturniekam Jurim Ciganovam un mākslas zinātniecei Gintai Gerhardei-Upeniecei.

Papildus izstādei 19. un 20.martā visiem interesentiem piedāvā bezmaksas iespēju Gētes institūta telpās apmeklēt  starptautisku zinātnisko konferenci “1914. Karš un modernisms”. Šī ir jau trešā šāda veida tikšanās projekta “1914” laikā. Tās mērķis, atšķirībā no pirmajām divām, ir noslēgt aplūkoto tēmu – ja pirmo konferenču laikā tika apspriestas vispārīgas, ar karu saistītas tēmas, tad šajā daļā tiks runāts par pasauli un dzīves uztveri, kas veidojās pēc Pirmā pasaules kara.

Konferencē piedalīsies gan latviešu vēsturnieki Ēriks Jēkabsons un Juris Ciganovs, gan nozares speciālisti no Vācijas, Francijas, Somijas, Ungārijas, Čehijas, Slovākijas, Serbijas un Horvātijas. 

Kā vēstīts projekta interneta mājas lapā 1914.lv, izstāde “1914” aplūkojama vēl līdz 20.aprīlim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti