Rīta Panorāma

Intervija ar grupu "DaGamba"

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Blumberga audioperformance "Zīmējumi ir kastītē" atkal pēc 13 gadiem

Irracionāla enerģija un jutekliskums Blumberga audioperformancē «Zīmējumi ir kastītē»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ilmāra Blumberga zīmējumi audioperformancē "Zīmejumi ir kastītē" bija pilni ar irracionālu enerģiju un jutekliskumu, - tā performanci, kura pēc 13 gadiem atjaunota, raksturo mākslas zinātniece Inga Šteimane.

"Zīmējumi bija pilni ar kaut kādu irracionālu enerģiju, jutekliskumu un pārpasaulīgiem tēliem, kas tiešām tevi aizved bezgalībā," norāda Šteimane.

Jau vēstīts, ka fonda "Mākslai vajag telpu" izstāžu sezonas atklāšanas vakarā 9.jūnijā visiem interesentiem būs iespēja klātienē piedzīvot Ilmāra Blumberga konceptuālās audioperformances "Zīmējumi ir kastītē" (30') oriģinālatskaņojumu. Ierakstu, kas tapis Ivara Vīgnera skaņu studijā 2003.gadā, papildinās Gvido Kajona fotogrāfiju projekcijas. Tajās ir fiksēta performances norise.

"No viņa nāca tik daudz pozitīvas enerģijas... Vārdos to grūti izteikt," par Ilmāru Blumbergu saka Gvido Kajons.

Arī fonda "Mākslai vajag telpu" vadītāja Katrīna Leiškalne atzīst, ka Ilmārs Blumbergs viņai ir īpašs. Mākslas saviļņojumu sniegusi Ilmāra Blumberga scenogrāfija operai "Aīda".

Ievadot "Mākslai vajag telpu" vasaras mājas otro sezonu, 9.jūnijā notiks arī izstāžu sērijas "#Blumbergs. Bezgalība" pirmās izstādes atklāšana. Tās autors Miķelis Fišers, mākslinieks, kas nākamgad Latviju pārstāvēs Venēcijas mākslas biennālē, radījis jaunu instalāciju "Nemūžamnepiedošanas ekspresis" un tajā svarīga loma ir Ilmāra Blumberga gleznu ciklam "Visu laiku snieg".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti