Kultūras ziņas

Aptiekāra piezīmes Daugavpilī

Kultūras ziņas

Notiek 5. Starptautiskais kordiriģentu konkurss

Igauņu "vienkāršās" rotas galerijā "Putti"

Galerijā «Putti» izstādītas igauņu mākslinieka Tanela Venres rotas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jūraszirdziņi, koka pludiņi un dārgakmeņi - tādas ir igauņu mākslinieka Tanela Venres rotas, kas no apskatāmas galerijā "Putti".

Igaunijas Mākslas akadēmijas metālapstrādes nodaļas vadītāja Tanela Venres radošās aktivitātes neaprobežojas ar rotu dizainu vien. Viņš fotografē, rediģē grāmatas un veido dizainu modes skatēm. Mākslinieks uzskata, ka rotas ir cilvēku sapņu attēlojums.

"Ir  tradicionālo rotu līnija ar dārgakmeņiem, taču šajās, vairāk konceptuālajās rotās es izpaužu savu ekspresīvo būtību. Es izmantoju dažādus materiālus un lietoju tos kopā ar organiskiem materiāliem, jo vēlos uzrunāt cilvēkus, jo mēs taču arī esam organiski," stāsta igauņu rotu mākslinieks Tanels Venre.

"Šī kaklarota ir taisīta no pludiņiem, kas ir koka materiāls. Patiesībā tie ir ļoti viegli, jo, izgatavojot rotas dažādām modes skatēm un citiem pasākumiem, vēlējos radīt lielas rotas, bet ierastie materiāli ir ļoti smagi. Tāpēc izvēlējos šo, lai veidotu lielas, ekspresīvas, bet vieglas rotas," norāda Tanels Venre.

Rotas sniedz vēl kādu jaunu perspektīvu, ko var saskatīt ikdienas realitātē, tādēļ to vērtību biežāk nosaka aksesuāra ideja, ne materiāla izvēle.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti