DMDM būs skatāma Aleksandras Cukermanes personālizstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (DMDM) no 12. februāra līdz 3. aprīlim būs skatāma makslinieces Aleksandras Cukermanes personālizstāde "Tri devici pod oknom", kuru organizē  Laikmetīgās mākslas centrs "kim?". Izstādes atklāšana paredzēta 11.februārī plkst. 17.

Aleksandru Cukermani interesējošais medijs ir gleznošana un zīmēšana, savu laikietilpīgi būvēto un detaļās bagāto tēlu pasauli balstot bērnības atmiņās par Krievijas dāčām (vasarnīcām), Austrumeiropas ilustrācijās un tautas mākslā.

Izstādē eksponētie gobelēni veidoti, sadarbojoties ar tekstilmāksliniecēm Līvu Kaprāli, Jolantu Šalvīti, Velgu Vītolu un Elīnu Vojevodu. Izstādes kuratore Zane Onckule.

Aleksandra Cukermane ir dzimusi 1981. gadā Maskavā. Desmit gadu vecumā viņa kopā ar ģimeni imigrēja uz Izraēlu, kur māksliniece joprojām dzīvo un strādā.

Aleksandra Cukermane ir studējusi mākslu Bezalelas mākslas akadēmijā Jeruzalemē un "Stadelschule" Frankfurtē pie Mainas. Viņas darbi ir tikuši izstādīti personālizstādēs Rumānijā, Itālijā, Zviedrijā,  Vācijā un Izraēlā. Cukermane ir piedalījusies arī vairākās grupas izstādēs, to vidū “Susy Culinski & friends”, Fanta Spazio, Milāna, Itālija (2015); “Filosofen”, Galleri Riis (2015), “Paraugs džina veidošanai”, "galerijā 427", Rīgā, Latvijā (2014/2015); “The Drawing Room”,  Magasin III , Stokholma, Zviedrija (2014); Pirmajā Herclijas laikmetīgās mākslas biennālē, Herclija, Izraēla (2007); “As If Words Meant Nothing”, Kunstbuero, Vīne, Austrija (2009); “Garbage Man Please Garbage Me”, Brun, Diseldorfa, Vācija (2006).

Cukermane ir saņēmusi balvu par izcilību mākslās no Bezalelas mākslas departamenta Jeruzalemē un Amerikas-Izraēlas Kultūras fonda Šareta stipendiju.

Izstādes ietvaros 10.februārī plkst. 18 Latvijas Mākslas akadēmijā norisināsies Nikola Treci lasījums par pēkšņo starptautisko muzeju, galeriju un biennāļu interesi par Itālijas mākslas procesiem 60., 70. un 80. gados, savukārt 12.februārī plkst. 17 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja telpās lektors uzstāsies ar lasījumu par paplašināto glezniecību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti