Cēsīs atklāj četras izstādes uzreiz

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Līdz pat 11.septembrim Cēsu Izstāžu namā ir apskatamās četras izstādes, kas tika atklātas aizvadītajā piektdienā, 19.augustā, vēsta nama pārstāvji.

Skatītājiem tiek piedāvāta Kaspara Perska izstāde "Cilvēks, kurš soļo", Kristīnes Rozenbergas izstāde "Upe ir atgriešanās", Ineses Brants darbu izstāde "Porcelāns. Virsglazūra" un Bernadetes Alpernas izstāde "Akmeņu otrā dzīve".

Izstādē "Cilvēks, kurš soļo" Perskis aizraujas ar cilvēka tēlu, portretējot tuvākos draugus un fantāzijas tēlus.

Kristīnes Rozenbergas "Upe ir atgriešanās" ir autores veltījums Cēsīm.  "Gaujas gleznainie skati ir iedvesmojuši dažādus māksliniekus, tai skaitā manu vectēvu - mākslinieku Jāni Rozenbergu - un tēvu - mākslinieku Pēteri Rozenbergu. Gauja plūstoša, ne mierīga, ne viegla, bet vienmēr cita. Savos darbos centos nofiksēt kādu būtisku mirkli un pievienot nedaudz fantāzijas," par izstādi raksta Rozenberga.

Toties Ineses Brants izstādē ir aplūkojama porcelāna apgleznošana. "Izstāde savā ziņā ir atskaites punkts mākslinieces dzīvē, kad daudz ir piedzīvots, izdarīts, radīts, iemācīts un arī aprakstīts, un ir laiks paskatīties uz padarīto, nodot citiem un paskatīties no malas," norāda Cēsu Izstāžu nams.

Toties Ungārijā dzimušās un dzīvojošās fotogrāfes Bernadetas Alpernas darbā "Akmeņu otrā dzīve" var aplūkot fotogrāfijas, kurās ir iemūžinātas agrākās sinagogas, kas nu jau kalpo citiem nolūkiem.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti