Kultūras ziņas

Brāļi Veidenbaumi dzīvē un dzejā

Kultūras ziņas

Pirmsvēlēšanu "Kultūrdebates"

"Saule un Mēness" Arta Nīmaņa stikla mākslā

Bulduros atklās stikla mākslinieka Arta Nīmaņa izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Stikla mākslinieks Artis Nīmanis 2017. gadā par darbu “Likteņupe” ieguva skatītāju balvu gadskārtējā Bulduru Izstāžu nama rīkotajā konkursa izstādē ''Jā/NeATKARĪBA-2017'', un Bulduru Izstāžu nams lūdza mākslinieku izveidot izstādi Jūrmalā. Sadarbība bija veiksmīga, un Arta Nīmaņa personālizstādes “Saule un Mēness” atklāšana un tikšanās ar mākslinieku Bulduru Izstāžu namā notiks jau 2018. gada 14. septembrī plkst. 19.00.

Artis Nīmanis (1978) ir viens no pazīstamākajiem latviešu stikla māksliniekiem, kurš strādā ar stiklu jau vairāk nekā 20 gadus. Mākslinieks eksperimentē ar jaunākajām tehnoloģijām stikla apstrādē. Viņa darbiem piemīt unikāls Nīmaņa rokraksts. Tā arī izstādes “Saule un Mēness” darbi tapuši oriģinālā autortehnikā. Stikla virsmai tiek piešķirts spoguļa efekts, kas ir panākts, vakuumā stiklu pārklājot ar ļoti plānu nerūsējošā tērauda, titāna vai cita metāla slāni. 

Izstāde “Saule un Mēness” ir Arta Nīmaņa veltījums Latvijas simtgadei, informēja Bulduru Izstāžu nama vadītāja Agnese Bule. Saule un Mēness mākslinieka darbos ir pārtapuši apļa un elipses objektos. To atstarojošās virsmas lauž gaismas starus, tajos spoguļojas telpa un pats skatītājs. Izstāde pa daļām jau izstādīta Cēsu muzeja izstāžu namā, Bornholmas mākslas muzejā (Dānijā), Valmieras muzeja izstāžu namā. Izstāde pēc Jūrmalas tālāk ceļos uz Somijas stikla muzeju un pēc tam dosies uz kādu prestižu privātu galeriju Tokijā (Japānā). “Saule un Mēness” ir autora simtgades izstāžu cikls trīs gadu garumā.

Artis Nīmanis piedalījies vairākās grupu izstādēs un sarīkojis personālizstādes Eiropā, Amerikā, Krievijā, Ķīnā, Meksikā un Japānā. Viņa personālizstāde “Fragile” Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā ieguva Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio gada balvu “Kilograms kultūras 2016” kategorijā “Vizuālā māksla”.

Artis Nīmanis ir stikla trauku zīmola “an&angel” un stikla produktu zīmola “Glass Muse” galvenais dizainers.

Izstāde “Saule un Mēness” Bulduru Izstāžu namā būs apskatāma līdz 2018. gada 20. oktobrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti