Atklās tradicionālo izstādi «Rudens»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Turpinot tradīciju, 2013. gada 20. decembrī divās norises vietās tiks atklāta 38. ikgadējā vizuālās mākslas izstāde "Rudens", ko organizē biedrība "Latvijas Mākslinieku savienība" (LMS). Šī gada apakštēma ir "Nākotne sākas šodien", kur izstādē eksponēto darbu autori aicināti interpretēt šodienas pavedienus, lai formulētu vīziju rītdienai, informē izstādes veidotāji.

Kopumā rudens izstādēs būs iespēja apskatīt 95 darbus, kur pārstāvēti glezniecības, tēlniecības, foto mākslas, instalācijas un citi mākslas veidi. Izstādītie darbi ir tapuši laika periodā no 2012. līdz 2013. gadam un tos radījuši vairāk nekā 50 autori. Mākslinieku un izvēlēto darbu saraksts pieejams šeit.

Iesniegtos darbus izvērtēja profesionālu mākslinieku un mākslas zinātnieku žūrija: Ieva Saulīte, Inese Vēriņa, Paulis Liepa, Ivars Heinrihsons, Baiba Guste un Igors Dobičins. Izstādes kuratore: Katrīna Dūka.

"Rudens" izstādi būs iespējams apskatīt no 20. decembra līdz 1. februārim LMS galerijā 11. novembra krastmalā un LMS radošajā mītnē "Kombināts MĀKSLA" Gaujas ielā 5.

Atklāšanas 20. decembrī plkst. 17.00 LMS galerijā, bet plkst. 20.00 LMS radošajā mītnē "Kombināts MĀKSLA", kur no plkst. 21.00 būs arī īpaša muzikālā programma, kas sastādīta sadarbībā ar "Dirty Deal Audio". Uzstāsies Latvijas jaunie mūziķi Mr.Myster, Antikvariāts un Alberts, atbalstīs "Dirty Deal Audio" mūziķis Tablis, bet Dj setus piedāvās Oriole un Pukus.

Izstāde „Rudens" simboliski noslēdz kārtējo ciklu un atrāda „ražu" – pēdējā gada laikā tapušus aktīvu mākslinieku darbus, kas, savukārt, dzīvi atspoguļo to, kas patiešām šobrīd notiek uz Latvijas mākslas skatuves.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti