Atklās LMS ikgadējo vizuālās mākslas rudens izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

15. decembrī tiks atklāta Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) 39. ikgadējā vizuālās mākslas rudens izstāde. Kā iepriekš jau vēstīts, šogad izstādes tēma saistīta ar garīgo veselību un tās nosaukums „Rudens 2014/Melnie suņi”.

„Rudens 2014. Melnie suņi” norisināsies Latvijas Mākslinieku savienības galerijā, kur to atklās 15. decembrī plkst. 17 un LMS radošajā kvartālā „Kombināts „MĀKSLA”", kur atklāšana sāksies plkst. 20 un uzstāsies tenors Kalvis Jenčs, DJ Krii un apvienība DJ Ēdelveiss & DJ afterx.

Izstādei iesniegtos darbus izvērtēja profesionālu mākslinieku un mākslas zinātnieku žūrija: Igors Dobičins, Diāna Laguna, Uldis Pētersons, Iveta Feldmane, Diāna Kaijaka, Liene Grīnhofa. Rezultātā tika atlasīti vairāk nekā 100 darbi - , kurus radījuši 77 autori.

Izstādes „Rudens 2014.Melnie suņi” žūrija, izvērtējot visus iesniegtos darbus, ir noteikusi arī LMS Balvas ieguvēju, kuram tiks dota iespēja rīkot personālizstādi LMS galerijā 2015. gadā. Uzvarētāja vārds tiks paziņots izstādes atklāšanas laikā.

Izstādes laikā tiks piedāvātas biedrības ”Gaismas stars” studijas „Sava istaba” aktivitātes. Gleznotājas Katrīnas Gailes mākslas projekts "Sava istaba" sniedz iespēju jebkuram interesantam, bet jo īpaši cilvēkiem ar garīgās veselības problēmām, izpaust sevi, kopā gleznojot, zīmējot un veidojot.

Izstādes veidotāji plāno rīkot arī informatīvi radošu diskusiju par garīgās veselības un mākslas mijiedarbību, kā arī studijas „Sava istaba” un Baldones mākslas skolas radošo darbnīcu LMS galerijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti