Rīta Panorāma

Publiski prezentēts zemūdens drons "Orca"

Rīta Panorāma

Madridē sāksies NATO dalībvalstu vadītāju samits

Ar dabas mākslas objektu atzīmē Belforas simtgadi

Ar dabas mākslas objektu atzīmē Francijas departamenta Belforas simtgadi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Pirms simt gadiem oficiāli dibināts viens no mazākajiem Francijas departamentiem – Belfora. Par godu apaļai jubilejai tapis dabas mākslas darbs, kas parāda teritorijas savdabību.

"Es gribēju attēlot bērnu, kurš spēlējas ar dažādiem simboliem – TGV un Adriana ķiveri, kas izgatavota rūpnīcās Pirmajā pasaules karā. Uz lauka ir arī Belforas lauva un mūzikas instrumenti, lai parādītu, ka tā ir maza teritorija ar milzīgu muzikālo dvēseli," skaidroja mākslinieks Gijoms Legross.

Mākslinieks, kurš labāk pazīstams ar savu pseidonīmu "Saype" un līdzīgus darbus radījis arī citviet, projektam veltīja gadu, un viņam palīdzēja atbalstītāju komanda.

Savukārt pats 5 tūkstošus kvadrātmetrus plašais darbs tapa četrās dienās, un tajā izmantota videi draudzīga krāsa, kas noārdās apmēram pēc 15 dienām. Tāpēc visi interesenti tika aicināti neatlikt iepazīšanos ar unikālo gleznu. Belforas simtgadi atzīmēja arī ar tradicionālākiem pasākumiem, tai skaitā aviācijas vienības pārlidojumu pāri departamentam, kas debesis iekrāsoja Francijas  karoga krāsās – zili balti sarkanas. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti