«Cut art» galerija aicina uz mākslinieka Vlada Ogaja personālizstādi «Crucifixions»

"Cut art" galerija aicina uz otro izstādi kopš galerijas atklāšanas – jaunā mākslinieka Vlada Ogaja (Vlad Ogay) personālizstādi "Crucifixions", kuras kurators ir Gianluca Marziani, pazīstams arī kā slavenā mākslinieka Benksija (Banksy) izstāžu veidotājs.

Ogaja mākslas darbus būs iespējams apskatīt no 8. septembra līdz 20. oktobrim Alberta ielā 1, informēja galerijā.

Vlads Ogajs ir jauns mākslinieks ar korejiešu saknēm. Absolvējis Maskavas Mākslas teātra studijas nodaļu, viņš pašlaik strādā arī kā mākslinieks teātra un kino nozarē kopā ar režisoru Kirilu Serebreņņikovu. Vlads ir piedalījies filmu projektos kā mākslinieks, kā arī bijis nominēts un ieguvis prestižas balvas Venēcijā, Berlīnē un Kannās.

"Cut art" galerija ir jau iepriekš izstādījusi Vlada Ogaja darbus dažādās vietās pasaulē, tai skaitā Stambulā, Maiami, Milānā un Ņujorkā (The 17th Contemporary Istanbul, SCOPE Art Show Miami 2022, Unfair Milano 2023, Volta NY 2023).

Izstādes kurators Gianluca Marziani par Ogaja mākslas darbiem stāsta: "Vlads Ogajs izmanto arhaisku simbolu valodu, kam ir augsta vizuālā un kulturālā vērtība, reizē šo simbolu radīšanai viņš izvēlas materiālus, kas ir brīvi pieejami jebkuram patērētājam un tiek apgrozīti antropocēna laikmetā, un, iespējams, vēl pāri tam. "Krusts" ir Vlada Ogaja formu un darbu pulsējošā sirds. Lai piezemētu šo diskursu tagadnē, apejot dažādas drāmas, kas saistītas ar atsevišķiem krustiem, šajā kontekstā izmantojams termins ir "krucificēt"."

Galerija plāno realizēt 4–6 izstādes gadā un ir atvērta sadarbībai dažādiem jauniem un talantīgiem māksliniekiem un kuratoriem.

Izstādi "Crucifixions" šogad plānots izstādīt arī Meksikā un Berlīnē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti