Kultūras ziņas

Operas "Turandota" inscenējumam LNO - 50

Kultūras ziņas

Par sportu un likteni – "Daliņš" Valmieras teātrī

Mākslinieces Elīnas Rukas "Mūžīgā šalkoņa"

Izšūtie jūrnieku sievu stāsti Elīnas Rukas izstādē «Mūžīgā šalkoņa»

Dodoties baudīt ziemu uz Jūrmalu, maršrutā var iekļaut Bulduru Izstāžu namu, kurā no 5. janvāra apskatāma mākslinieces Elīnas Rukas personālizstāde "Mūžīgā šalkoņa". Dzīpari, zīda diegi, pavedieni – un tas viss uz Baltijas jūras mainīgo viļņu fona. Fotogrāfijas un tekstils ir Elīnas Rukas izteiksmes veidi.

Elīna Ruka ir diplomēta mākslas fotogrāfe, bet savos darbos fotogrāfiju māksliniece izmanto vairāk nekā līdzekli, no kā tālāk top māksla. Jau ilgāku laiku Elīnas daiļradē dominē jūras tēma. Šoreiz par iedvesmas avotu kalpoja jūrnieku sievu dzīves un stāsti.

"Kādreiz tas likās kaut kas tikai vēsturisks, bet arī mūsdienās ir tādas sievietes, kas joprojām ir jūrnieku sievas. Un tur ir daudz visādu stāstu un interesantu lietu. Par to, kā šie pāri dzīvo, par to, kā tas bija agrāk, par to, kā tas ir mūsdienās. Cik daudz ir saskarsmes vai komunikācijas. Kā paiet tas laiks, kad viņi ir projām, atstatus un kad viņi atkal ir atpakaļ. Tās vairāk kļuva par pārdomām par to, kāda ir emocionālā saskarsmes dzīve," stāsta māksliniece.

Līdzās ar zīda diegiem izšūtām jūras ainavām izstādē aplūkojami arī Baibas Dambes veidotie adījumi.

Elīna Ruka piebilst: "Adīšana bija viena no tādām nodarbēm, ar ko jūrnieku sievas bieži nodarbojās, dzīvojot mājās. Kas ir interesanti, ka arī jūrnieki paši veidoja mākslas darbus savos tālajos ceļojumos. Adījumā arī izliek un ieada iekšā visas tās emocijas, kas tajā brīdī ir."

Elīnas Rukas izstāde "Mūžīgā šalkoņa" Bulduru Izstāžu namā būs skatāma līdz martam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti