No Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja līdz «Rīgas biržai» – atklāta tekstilmākslas triennāles «Karogu iela»

Rīgas drosmes un prieka vasaras programmā tapusi 7. Rīgas Starptautiskās tekstilmākslas un šķiedras mākslas triennāle "Karogu iela", kas veido simbolisku tiltu starp abām izstādes norises vietām – Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju un mākslas muzeju "Rīgas biržu".  Scenogrāfa Reiņa Suhanova vides instalācija rīdziniekus un pilsētas viesus ikdienas gaitās aicina aizdomāties par izstādes devīzi – "Kurp ejam?".

Skārņu un Šķūņu ielas Vecrīgā savieno divas vēsturiskas ēkas – Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju, bijušo 13. gadsimta Jura baznīcu un 19. gadsimta biržas namu, mūsdienās mākslas muzeju "Rīgas birža", kurās līdz 17. septembrim norisinās nozīmīgs Rīgas kultūras dzīves notikums – tekstilmākslas un šķiedras mākslas triennāle. Izstādes mākslinieki pievēršas fundamentālajam "Quo vadis?" (Kurp ejam?) jautājumam, ko pilsētvidē turpina jaunā vides instalācija "Karogu iela", iezīmējot maršrutu starp abām izstādes norises mājvietām.

Scenogrāfa Reiņa Suhanova veidotā "Karogu iela" ir publiska kultūras manifestācija, izceļot mūsdienās aktuālo tematu – neskaidrību nākotnes priekšā, kas saistās ar klimata pārmaiņām un ekoloģiju, karu un pandēmiju, piespiedu un labprātīgu emigrāciju, kā arī laikmeta iespaidu uz katra personīgajiem pārdzīvojumiem. Rīgas drosmes un prieka vasarā "Karogu iela" Vecrīgā ir apliecinājums vēstījumam: "Mēs aizstāvam citus viņu cīņās par brīvību, jo zinām, ka tā ir arī mūsējā.".

Svinot Rīgas svētkus 19. augustā, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs un mākslas muzejs "Rīgas birža" visas dienas garumā aicinās uz īpašu pasākumu programmu, kuras laikā izstādes veidotāji iepazīstinās ar izstādēm, aicinās radoši līdzdarboties un iedvesmos meklēt atbildes uz būtiskiem jautājumiem.

Par Rīgas Starptautisko tekstilmākslas un šķiedras mākslas triennāli

7. Rīgas Starptautiskā tekstilmākslas un šķiedras mākslas triennāle ir ievērojams starptautisks kultūras notikums, kas klātienē pulcē 79 māksliniekus no 30 valstīm, kuri izraudzīti starptautiskas žūrijas atlases procesā no 237 pieteikumiem. Atsaucoties triennāles vadmotīvam "Quo vadis?" (Kurp ejam?), autori savos darbos risina sarunas gan par mākslas un nozares evolūciju mūsdienās, gan par globālām ģeopolitiskām un sociālām problēmām, pievēršoties refleksijai par sevi konkrētajā laikā un telpā. Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs tekstilmākslas triennāli organizē jau kopš 2001. gada.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti