Vizionāre Blaua: Nav jābūt Ziedonim, lai pretendētu uz balvu «Laiks Ziedonim»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Nav jābūt Imantam Ziedonim, viņa līmeņa dzejniekam, lai pretendētu uz apbalvojumu "Laiks Ziedonim" nominācijā „Dzīve literatūrā. Bize”, Latvijas Radio raidījumam "Kultūras Rondo" skaidro žurnāliste Līga Blaua, kura ir viena no šīs nominācijas vizionārēm.

"Laiks Ziedonim" – aicina Imanta Ziedoņa fonds "Viegli",  izsludinot pieteikšanos saviem apbalvojumiem.  Šo apbalvojumu pasniegs piecās nominācijās: zinātnē, tautsaimniecībā, novadpētniecībā, jauniešu aktivitātēs. Piektās balvas atrašanas zona ir „Dzīve literatūrā. Bize”. Tā apbalvos par izciliem sasniegumiem – radot, tulkojot, mācot, izplatot vai izdodot latviešu literatūru. Pretendentus vērtēs vizionāru komanda.

Vizionāru pulkā literatūras nominācijā „Bize” esmu aicināta tāpēc, ka ar savu 40 gadu žurnālistes pieredzi zinu cilvēkus, kas strādā ar vārdu,” skaidro žurnāliste.

Tos, kuriem varbūt rodas bažas par to, kāds gan sakars Līgai Blauai ar literatūru, kā viņa var vērtēt darbus un izšķirt, kam piešķirt Imanta Ziedoņa apbalvojumu, žurnāliste nomierina.

„Tā tas nenotiks. Es nelasīšu romānus un nevērtēšu un nespriedīšu, kurš rakstnieks ir pelnījis un kurš darbs nav pelnījis balvu. Mans uzdevums ir žurnālā „Ieva” rakstīt un stāstīt par cilvēkiem, kuri veido šo apbalvojumu. Par cilvēkiem, kuri būs izvirzīti nominācijai un kuri saņems balvu,” norāda Līga Blaua, stāstot, ka plaši pazīstamas personības nebūšot viņas redzes lokā. Žurnāliste meklēs tālos lauku nostūros cilvēkus, kuri godā, mīl un ciena vārdu un rāda citiem, cik vārds ir dziļš, bagāts un burvīgs.

Žurnāliste Līga Blaua, aicinot pievienoties Imanta Ziedoņa fonda „Viegli” apbalvojuma „Dzīve literatūrā. Bize” kustībai, norāda, ka, iespējams, nominācijā „Bize” var izvirzīt kādu jauno dzejnieku.

Tāpat Blau atgādina, ka šajā nominācijā nav vecuma un statusa ierobežojumu.

Nav jābūt Imantam Ziedonim, viņa līmeņa dzejniekam, lai izvirzītu šai nominācijai,” uzsver žurnāliste.

Nominācijas “Bize” vizionāri ir Māra Zālīte, Līga Blaua, Aivars Berķis, Ieva Kolmane un Guntars Godiņš.

Kā iepriekš vēstīts, pieteikšanas un pieteikšanās termiņš 2014.gada 3.marts. Pieteikties var indivīds vai cilvēku grupa, kas ar izciliem sasniegumiem darbojas attiecīgajā nozarē un atbilst Apbalvojuma vērtībām.

Apbalvojums tiks pasniegts Imanta Ziedoņa dzimšanas dienā 2014.gada 3.maijā cildināšanas ceremonijā “Laiks Ziedonim”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti