Kultūras ziņas

Teātri abonementu "parādu" sola atdot

Kultūras ziņas

Izdota elektroniska krāsojamā grāmata

"Slazdā" – Daces Judinas jaunākais detektīvs

Virtuālus atvēršanas svētkus piedzīvo Daces Judinas jaunākais detektīvs «Slazdā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

9. aprīlī tiešsaistē notika Daces Judinas jaunākā detektīvromāna “Slazdā” atvēršana. Dace Judina ir viena no pēdējās desmitgades ražīgākajām latviešu rakstniecēm, un daudzi lasītāji ir iemīļojuši viņas ironiskos detektīvus “Izmeklē Anna Elizabete”.

“Slazdā” ir sērijas divpadsmitā grāmata.

Daces Judinas jaunākais detektīvromāns ir notikumiem un noziegumiem bagāts – melnās kāzas pamestā baznīcā un miljonāra Rolmana dēla nāve aizsāk neizskaidrojamu, savstarpēji it kā nesaistītu noziegumu virkni. Pavasara talkā zupas katlā vārās cilvēka rokas kauliņi, no gaisa balona izkrīt skatuves dīva, Āgenskalna pagrabā uz ķebļa tup sažuvusi mūmija, bet meža biezoknī atrasti pieci miruši vīri treniņtērpos, visiem trūkst labās kājas kedas... Bet Austrijā, senajā Berghofas īpašumā, kurp devusies Anna Elizabete, viņas mantojumam un dzīvībai uzglūn gan muižas pārvaldnieki, gan viltus sektanti un pat cilvēki, kuriem viņa reiz palīdzējusi. Līdztekus sarežģītajām izmeklēšanām plosās kaislību vētras – kāds zaudē ne tikai pierastās ērtības, bet arī draugus, un viņam nākas beidzot pieaugt, kāds beidzot nolemj ļaut vaļu ilgi slēptajām jūtām, bet kāds sāk dzīvi no jauna.

Katram ir savi slazdi, no kuriem jāizkļūst. Jautājums tikai par cenu, ko esam gatavi maksāt par savu brīvību – ķermenisko, garīgo, dvēselisko. Vai – par savu dzīvību.

Autore Dace Judina atzīmē: "Mūsu slazdi var būt dažādi – no neizpaužamiem pagātnes noslēpumiem un citu iepotētas vainas apziņas līdz smacējošam kaunam par kaut ko šķietami nebūtisku; no kaprīzēm "es gribu" un "man vajag" līdz smagiem iekšējiem konfliktiem, kad pienākums un ambīcijas draud iznīcināt paša dzīvi. Visizsmalcinātākos un visviltīgākos slazdus sev uzbūvējam mēs paši – ar savu nespēju pateikt "nē", neprasmi izvērtēt prioritātes, neticību saviem spēkiem un veco grabažu žēlošanu, gadiem velkot līdzi jau sākotnēji neveiksmei nolemtas attiecības, padevīgu peldēšanu pa straumi, negribot pat nedaudz piepūlēties, lai izkļūtu krastā."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti