Soduma balvu rakstniecībā saņems Rokpelnis, Venters un Draguns

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rakstnieka Dzintara Soduma balvu pirmdien saņems dzejnieki Jānis Rokpelnis un Pēteris Draguns, kā arī rakstnieks Egīls Venters, vēsta Ikšķiles novada pašvaldība, kas ir iedibinājusi balvu.

Rokpelnis balvu saņems par grāmatu „Rīgas iestaigāšana”, Draguns – par dzejoļu krājumu „Tumšā stunda”, savukārt Venters – par romānu „Mainīgā intervence”.

Katrs laureāts lasīs īpaši šim notikumam sagatavotu eseju.

Jaundibinātā balva ir izcilā latviešu rakstnieka un tulkotāja Dzintara Soduma piemiņai veltīta Ikšķiles novada pašvaldības atzinība Latvijas rakstniekam par novatorismu dzejā, prozā, dramaturģijā vai tulkotājam par literatūras tulkojumā latviešu valodā.

„Dzintara Soduma balvas izveidošana un pasniegšana ir apliecinājums tam, ka Ikšķile neapšaubāmi ir vieta, kur dzīvo radoši cilvēki, un kur kultūras vērtības ir lielā cieņā. Esam pagodināti par iespēju dot savu artavu radošu cilvēku atbalstam, ar kuru radītajiem darbiem mēs patiesi lepojamies,” atzīst Ikšķiles novada pašvaldības priekšsēdētājs Indulis Trapiņš.

Soduma balvu literatūrā pasniedz pirmo reizi. Balvas apjoms ir 3000 latu. Žūrija patur sev tiesības ik gadu to pasniegt vienam, diviem vai trim laureātiem.

13. maijs ir Dzintara Soduma dzimšanas diena.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti