«Prozas lasījumos» galveno balvu ieguvusi Inga Žolude

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Literatūras festivāla "Prozas lasījumi 2013" laureāte un galvenās balvas ieguvēja šogad ir Inga Žolude.

Rakstniece Inga Žolude izpelnījusies balvu par stāstu "Rakstnieku nams".

Kā vēstīts, "Prozas lasījumi 2013" norisinājās no 4. līdz 8. decembrim.

Inga Žolude (1984) studējusi Latvijas Universitātes Moderno valodu fakultātē, kur ieguvusi maģistra grādu angļu filoloģijā. No 2008. līdz 2009. gadam studējusi Anglofono literatūru doktorantūras programmā Dienvidilinojas Universitātē ASV. Strādājusi par projektu koordinatori kultūras un izglītības jomā, kā arī par mākslas menedžmenta un informācijas centra projektu vadītāju.

Publicējusies dažādos kultūras un literatūras izdevumos: laikrakstos „Kultūras Diena" un „Kultūras Forums", žurnālā „Karogs" u.c. Stāsts „Netīrā veļa" ievietots stāstu krājumā „Stāsti: prozas lasījumi klātienē un neklātienē" (2007); 2008. gadā tāda paša nosaukuma stāstu krājumā iekļauts arī Ingas Žoludes stāsts „Baseins". 2008. gadā iznācis debijas romāns „Silta zeme", kas raksturots kā romāns par mums pašiem, par dziļām sāpēm, silto zemi meklējot. Regulāri raksta recenzijas par latviešu un ārzemju autoru darbiem. Atdzejojusi F. Larkina, R. Kroforda un citu autoru dzeju. 2012. gadā izdevniecībā "Dienas Grāmata" iznākusi rakstnieces otrā grāmata "Sarkanie bērni".

Inga Žolude piedalījusies festivālā "Prozas lasījumi" vairākkārt, 2007. gadā saņemot žurnāla „Rīgas Laiks" speciālbalvu. Iesaistījusies arī citos literatūras un kultūras projektos un konkursos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti