«Ojāram Vācietim - 80»: dzejoli lasa Ojārs Spārītis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Gaidot Ojāra Vācieša 80.dzimšanas dienu 13.novembrī, katru rītu šajā laikā dažādu arodu pārstāvji nolasīs vienu, sev īpašu Vācieša dzejoli. Būs gan Vācieša bērnu, mīlestības un dziļu pārdomu caurvītā dzeja. Katram no Latvijas Radio ziņu dienesta izvēlētajiem cilvēkiem ir savs īpašais stāsts - kāpēc tieši Vācietis un konkrētais dzejolis ir izvēlēts, gaidot viņa dzimšanas dienu, tomēr visi atzīst, ka Vācietis nav zaudējis savu aktualitāti šodien.

 

„Viņa vārds dzeļ skaudri un viņa definīcijas ir ārkārtīgi precīzas. Tās cilvēkiem palīdzētu saprast paradigmas, kurās mēs dzīvojam, un labāk novērst problēmas, kuru vidū mēs maldāmies," norāda Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis.

Dokumenti

Ojāra Vācieša 80 gadu jubilejas programma

Lejuplādēt

285.61 KB

Spārītis ir izvēlējies dzejoli „Piesaukšana", jo tas saistās ar izjūtām, ko izraisīja 1983.gads, kad Vācietis bija tikpat vecs, cik Spārītis tagad.

Vācieša sacītais vārds elektrizēja mūs, tā laika cilvēkus," atzīst Spārītis. „Man šķiet, ka Ojārs Vācietis ar savu kaismīgumu, dedzīgumu, lielo Latvijas mīlestību ir ļoti pat riskants cilvēks dažādiem režīmiem."

Otrdien savu īpašo Ojāra Vācieša dzejoli nolasīs uzņēmējs Aivars Žimants.

 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti