Eksperte: Bērniem sāk iepatikties reālistiska literatūra

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem un 2 mēnešiem.

„Lasīšana nav nekur pazudusi. Dažkārt tā apmaldās. Tur vajag kaut kādu prasmi, un tā prasme mums ir, lai to lasītprieku atmodinātu,” tā, vērtējot bērnu un jauniešu žūrijas darbu pirms „Lielajiem lasīšanas svētkiem” “Latvijas Grāmatu izstādē 2013”, Latvijas Radio raidījumā „Kultūras Rondo” teica Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova.

Tretjakova norādīja, ka bērnu žūrija šogad ļoti iepriecinājusi ar lielo aktivitāti, kā arī ar jauniem lasīšanas paradumiem. Kā vērtē eksperte – bērniem arvien vairāk sāk interesēt reālistiskā literatūra, ne tikai fantastiskie stāsti par vampīriem.  

„Mums tā sajūta ir tāda, ka fantāzijas bumam mazliet ir sākušies atplūdi un [bērniem] ļoti patīk reālistiskā literatūra. Arī ļoti nopietna literatūra. Mēs vienmēr patīkami brīnāmies par saviem bērniem, jo viņi izvēlās arī grāmatas, ko mēs kā profesionāļi uzskatām par ļoti labām,” saka Tretjakova.

Viņa atklāja, ka 2012.gada bērnu un jauniešu literatūru vērtēja 17 tūkstošu bērnu žūrija no visas Latvijas un visiem pasaules kontinentiem. Programmā iesaistījās 576 bibliotēkas un 39 mazās latviešu skoliņas visos kontinentos. Savukārt uz grāmatu izstādi sestdien dosies ap 700 bērnu no visas Latvijas. Tretjakova norāda, ka bērnu dalība izstādē ļaus jaunajiem lasītājiem saprast, ka „grāmata nerodas pati no sevis kādā rūpnīcā”.

Arī Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas priekšsēdētāja Renāte Punka  raidījumā saka, ka „Ķīpsalas izstāde mums dod drošu pārliecību, ka latviešiem vēl arvien patīk lasīt, interese par grāmatām nav zudusi.”

Rīgā ceturtdien sācies gada nozīmīgākais grāmatniecības notikums – starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde “Latvijas Grāmatu izstāde 2013”. Tādējādi līdz pat svētdienai lasītājiem būs iespēja tikties ar rakstniekiem, tulkotājiem un izdevējiem.

Programma „Bērnu un jauniešu žūrija” Latvijā tiek organizēta jau 13.gadu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti