«Dzejas slami» atdzīvina interesi par mūsdienu dzeju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Spīķeru kvartāla laukumā 21.maijā plkst. 19 notiks brīvdabas dzejas sacīkstes "Dzejas slams", kas jau kļuvis par iecienītu jauno dzejnieku pulcēšanās notikumu. "Dzejas slams" ir kustība, kas arī citur pasaulē ir atdzīvinājusi interesi par mūsdienu dzeju.

Uz Spīķeru skatuves 21.maija vakarā kāps 12 dzejnieki ar pašu sacerētiem darbiem, ko trīs cēlienos izvērtēs gan skatītāji, gan profesionāla žūrija, kopīgi nosakot uzvarētāju.

""Dzejas slami" Rīgā tiek rīkoti tikai viena iemesla dēļ - tāpēc, ka "Dzejas slami" cilvēkiem ir iepatikušies," norāda pasākuma vadītājs un organizācijas "Poetry Latvia" pārstāvis Verners Jaunākais.

"Ir vajadzīga vieta, kur dzejniekam ir motivācija runāt skaļāk. Dzejniekiem "Dzejas slamā", gan jaunākiem, gan, iespējams, kādā mērā jau pieredzējušiem, tiek dota iespēja izpausties, un izpausties jebkādā veidā. "Dzejas slams" ir tā vieta, kur tu atnāc, pasēdi, paklausies un saproti, kā viss notiek. Tad varbūt nākamajā reizē tu pats gribēsi piedalīties "Dzejas slamā". Tā ir atgriezeniskā saite, kas rodas starp auditoriju un dzejnieku," par "Dzejas slama" nepieciešamību stāsta Verners Jaunākais.

"Dzejas slamu" sērija Spīķeros sadarbībā ar organizāciju "Poetry Latvia" tika atklāta pagājušā gada novembrī. Līdz šim pasākumi norisinājās "Dirty Deal Teatro" radošajās telpās, ik reizi pulcējot ievērojamu skaitu dzejas mīļotāju.

Uzsākot Spīķeru vasaras sezonu, "Dzejas slami" pārceļas uz brīvdabas skatuvi Spīķeru laukumā, kur pasākums turpmāk norisināsies reizi mēnesī.

Lai piedalītos, dalībniekam jāsagatavo trīs dzejoļi trīs dzejas performanču kārtām. Darbi var būt dažādas tematikas, stila un izteiksmes. Pirmajā kārtā uz skatuves kāpj visi 12 dalībnieki. Otrajā kārtā iekļūst seši dzejnieki, bet finālā - trīs. Pēc katras kārtas dalībniekus vērtē profesionāla žūrija, kuras sastāvā 21.maijā būs Semjons Haņins, Aivars Vīlipsons un Alise Zariņa, kā arī skatītāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti