Dzeja vieno – Rīgā sākušās Dzejas dienas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Piektdien, 2. septembrī, sācies starptautiskais dzejas festivāls "Dzejas dienas 2022", kas turpināsies līdz 11. septembrim ar daudzveidīgiem pasākumiem – dzejas, tai skaitā atdzejas, lasījumiem, performancēm, meistarklasēm un citiem – dažādās norises vietās Rīgā, bet visu septembri dažādi Dzejas dienu pasākumi notiks visā Latvijā, informēja organizatori.

Festivāls "Dzejas dienas 2022" tika atklāts ar interneta akcijas "Dzejas rupors" startu "Facebook" lapā "Dzejas rupors". "Facebook" lapa ir aktīva visu gadu, bet tieši Dzejas dienu laikā, 2.–9. septembrī, notiks septiņu dienu dzejas izaicinājums, kurā ikviens dzejas rakstītājs tiek aicināts katru dienu uzrakstīt un publicēt vismaz vienu dzejoli. Dalībniekiem tiek sniegta iespēja saņemt akcijas mentoru – dzejnieču Janas Egles un Annas Belkovskas – komentārus un ieteikumus.

Festivāla atklāšanas pasākums "Dzeja vieno" norisināsies 2. septembra vakarā pulksten 18.00 mākslas centrā "Noass" ar Māra Salēja, Arta Ostupa un Katrīnas Rudzītes lasījumiem, Imanta Dakša mūziku un Jeļenas Glazovas un Ilzes Pavāres dzejas performanci. Arī šogad "Noass" pilda festivāla vēstniecības funkciju: 9. septembrī pulksten 20.00 tajā norisināsies "No More Amber. Baltijas vakars", bet 10. septembrī pulksten 19.00 – "Ķīnas laikmetīgā dzeja. Jana Ljieņa (Yang Lian) lasījumi". Gan mākslas centrā "Noass", gan tiešsaistē norisināsies Kristas Annas Belševicas un Ingas Pizānes nodarbības "Raksti ar dzejnieku". Nodarbībām aicināts pieteikties jebkurš 8.-12. klases skolēns, aizpildot anketu šeit.

3. septembrī no pulksten 12.00 Kalnciema kvartālā norisināsies literāro semināru "Aicinājums" un "Literārā akadēmija" lasījumi jeb "Slieksnis. Diptihs", bet 4. septembrī pulksten 14.00 Rīgas Latviešu biedrības namā ar dzejas lasījumiem viesosies lietuviešu dzejnieks, Baltijas asamblejas balvas literatūrā ieguvējs Vlads Brazjūns.

5. septembrī – dzejnieka Knuta Skujenieka dzimšanas dienā – Ojāra Vācieša muzejā pulksten 18.00 notiks pasākums "Vienalga paliek viss…" – dzejas lasījumi un dalīšanās atmiņās par Knutu, savukārt Jāņa Akuratera muzejā 6. septembrī pulksten 19.00 norisināsies pasākums "Abi labi" ar Guntara Godiņa un Contras lasījumiem. 6. septembrī pulksten 21.00 gaidāms īpašs notikums – sadarbībā ar Latvijas PEN un Starptautisko jaunā teātra festivālu "Homo Novus" Kaļķu ielā 24 – "Homo Novus" festivāla centrā norisināsies "Latvijas PEN dziedājumi", kuros piedalīsies Anna Auziņa, Aivars Eipurs, Inga Gaile, Aļesja Loseva un Ivars Šteinbergs.

Festivāls "Dzejas dienas" šogad norisināsies no 2. līdz 11. septembrim un Rīgā pulcēs vairāk nekā 50 Latvijas un ārvalstu dzejniekus vairāk nekā 20 dažādās norisēs. Šī gada festivāla sauklis ir "Dzeja vieno". Ar pilnu Dzejas dienu programmu var iepazīties festivāla mājaslapā. Aktuālā informācija par festivāla norisēm ir pieejama arī sociālās saziņas vietnēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti