Atklāts Leipcigas grāmatu gadatirgus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Trešdien, 13. martā, svinīgi atklāts Leipcigas grāmatu gadatirgus. Latvijai mesē - savs nacionālais stends un rakstnieku delegācija.

Leipcigas Gewandhaus trešdien pasniegta Eiropas saprašanās balva Bīlefeldes literatūrzinātniekam Klausam Mihaelam Bogdālam par darbu „ Eiropa atklāj čigānus. Stāsts par valdzinājumu un nicinājumu”. Autors pētījis čigānu dzīvi, arī vajāšanu un norobežošanu Eiropā sešu gadsimtu garumā.

Ceturtdien Lepcigas gadatirgus halles tiek atvērtas apmeklētājiem. Līdz pat svētdienai 2000 izdevniecību no 43 valstīm prezentēs 20 000 izdevumus. Sagaidāms, ka mesi apmeklēs apmēram 16 000 apmeklētāju.

Ceturtdien galvenais akcents būs Leipcigas grāmatu meses balvas piešķiršana, naudas izteiksmē tie ir 15 000 eiro.

Paralēli mesei tradicionāli visā pilsētā notiek lasījumu festivāls „Leipciga lasa”. Viens no promenentākajiem lasījumu autoriem būs Mihails Gorbačovs, kurš prezentēs savu autobiogrāfiju „Viss savā laikā. Mana dzīve”.

Šī gada lasījumu centrā būs jaunie vācu autori, literatūra jaunatnei un Austumeiropas, īpaši poļu, ukraiņu un baltkrievu literatūra.

Leipcigas grāmatu mesē ar nacionālo stendu piedalās arī Latvija. Mūsu valsts akcentējusi bērnu literatūru un grāmatas par latviešu izdzīvošanas stratēģijām un dzīves mākslas meklējumiem. Stenda radošā koncepcija apvieno Gitas Treices ilustrācijas no pasaules skaistākai grāmatai nominētās Džordi Sjerra i Fabra grāmatas “Kafka un ceļojošā lelle” un Ievas Samauskas grāmatas “Meitene, kas zināja visas pasaules valodas”.

Leipcigas grāmatu mesē Latviju šogad pārstāv Juris Zvirgzdiņš, Inga Žolude, Māra Cielēna, Kristīne Želve, Vilis Lācītis, Nora Ikstena un Kristīne Ulberga.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti