Ar bērnu radošo nometni noslēgsies Rainim un Aspazijai veltītais «Plašā apvāršņa konkurss»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

15.augustā Jūrmalā, Raiņa un Aspazijas iemīļotajā pilsētā, sāksies Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) un Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomes (LBJLP, IBBY Latvijas nodaļa) rīkotā "Plašā apvāršņa konkursa" noslēdzošais notikums - radošā nometne jaunajiem lasītājiem. Tajā piedalīsies 25 skolēni, konkursa uzvarētāji, no visiem Latvijas reģioniem. Nometne ilgs līdz 21.augustam.

Pasākuma programmā līdztekus veselīgai atpūtai dabā ieplānotas ekskursijas, nodarbības muzejos, grāmatām veltītas spēles un konkursi, radošas darbnīcas, tikšanās ar rakstniekiem un citām radošām personībām.

Nometnes pirmajā dienā, apzinot jauno mītnesvietu, notiks Jūrmalas arhitektūras iepazīšanas pastaiga kopā ar vēsturnieci Ingu Sarmu, kā arī atraktīvas, izzinošas un izglītojošas aktivitātes dzejoļu, etīžu, teātra un radio radošajās darbnīcās.

Savukārt otrā dienā iesāksies ar Jūrmalas brīvdabas muzeja apskati. Dienas turpinājumā izbraucienā ar velosipēdiem un radošajās darbnīcās būs iespēja piedalīties brīvdabas lekcijā "Putnu dziesmas dabā un dzejā" dzejnieces Ineses Zanderes un ornitologa Edmunda Račinska pavadībā.

Notikuma trešā diena būs veltīta Jūrmalas pilsētas muzeja iepazīšanai un sarunām ar rakstnieku Māri Runguli. Turklāt pievakarē ieplānota dalība animācijas darbnīcā, kurā tiks izmantoti bērnu pašu stāstītie spoku stāsti un anekdotes.

Pārējās nometnes dienās skolēnus gaida tikšanās ar rakstnieci Gundegu Repši, dzejniekiem Eduardu Aivaru, Henriku Eliasu Zēgneru, tulkotājiem Inesi Pakloni un Guntaru Godiņu, radošās kulinārijas pēcpusdiena, saruna par tulkošanu, Aspazijas muzeja apskate un dzejas vakars sveču gaismā, diskusijas par lasīšanu, spēles, rotaļas, danči, sportiskas sacensības, literāro tēlu karnevāls, poētiskais nakts pārgājiens un citas interesantas aktivitātes.

"Plašā apvāršņa konkurss" ir lielākais Raiņa un Aspazijas 150 gadu jubilejas gada notikums bērniem. Tā galvenais temats bija abu rakstnieku idejas un dzīvesstāsti, kuri tika aktualizēti mūsdienu bērnu lasīšanas pieredzē. Notikums pulcēja lasošus bērnus ar plašu redzesloku un emocionālu pasaules uztveri no visiem Latvijas novadiem, sniedzot viņiem iespēju salīdzināt savas zināšanas un dibināt savstarpējus kontaktus.

Kopumā trīs klašu grupās (1.-4.klase, 5.-7.klase, 8.-9.klase) no Rīgas, Pierīgas, Latgales, Zemgales, Kurzemes un Vidzemes reģioniem konkursa pirmajā kārtā piedalījās 6602 skolēni no 101 skolas un 38 bibliotēkām. Konkursam bija trīs kārtas, tas ilga no šī gada februāra līdz maijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti