Soduma balva piešķirta romāna «Ne tagad, ne vēlāk - nekad!» autorei Elgai Kairišai

Ogres novada pašvaldības domes sēdē nolemts rakstnieka un tulkotāja Dzintara Soduma balvu šogad piešķirt romāna "Ne tagad, ne vēlāk - nekad!" autorei Elgai Kairišai, informēja pašvaldībā.

Ogres novada pašvaldība pagājušā gada martā pieņēma lēmumu organizēt konkursu Soduma balvas piešķiršanai, lai veicinātu kultūras vērtību saglabāšanu, popularizētu un atbalstītu latviešu rakstniecību.

Ar šī gada aprīlī pašvaldības izpilddirektora izdotu rīkojumu tika izveidota konkursa Soduma balvas piešķiršanai žūrijas komisija, kuras sastāvā bija pašvaldības izpilddirektora vietniece Dana Bārbale, publicists un rakstnieks Andris Upenieks, dzejnieks, žurnālists un literatūrkritiķis Toms Treibergs un literatūras apskatniece Aija Bremšmite.

Līdz nolikumā noteiktajam balvas pretendentu pieteikšanas termiņam, šī gada 30.aprīlim, balvai tika pieteikti trīs romāni, divi dzejoļu krājumi un sešu dažādu autoru lugas, kas apkopotas divos krājumos. Balvai pieteikto lugu vērtēšanai tika pieaicināta filoloģijas doktore, teātra zinātniece Ieva Rodiņa.

Izlasot un izvērtējot iesniegtos darbus, žūrija nolēma Soduma balvu 4000 eiro piešķirt Kairišai par romānu "Ne tagad, ne vēlāk - nekad!". Žūrijas lēmumu šomēnes domes sēdē apstiprināja arī pašvaldības dome. Balvu autorei plānots pasniegt Ogres pilsētas svētkos 19. augustā, norāda pašvaldībā.

Romānā "Ne tagad, ne vēlāk - nekad!" stāstīts par sievieti, kura savā dzīvē cīnās ar dažādām grūtībām un meklē savu īsto tēvu, kurš, kā izrādās, ir nevis latvietis, bet gruzīns.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti