Kultūras ziņas

Cilvēks un bailes izrādē "Riekstkodis un Žurku ķēniņš"

Kultūras ziņas

(Zīmju valodā). Kultūras ziņas

Sergejs Jēgers kā mūziķis un personība grāmatas lappusēs

«Man ir, ko teikt!» Sergejs Jēgers kā mūziķis un personība atklājas grāmatas lappusēs

Dziedātājs Sergejs Jēgers plaši pazīstams ar melodiju no dziesmas "Kāda laimīga sagadīšanās", un nesen izdota grāmata, kuras nosaukumā ir tieši šī frāze. Tomēr lasītāji grāmatā varēs gūt ne tikai ieskatu Jēgera muzikālajā karjerā, bet uzzināt arī personiskākus stāstus un savā ziņā pat iedvesmoties.

Grāmata par Sergeju Jēgeru tika veidota trīs gadus. Nupat tā nonākusi pie lasītājiem. Tomēr ideja par to, ka dziedātājs vēlētos šādu krājumu par sevi, radusies jau pirms krietna laika.

Dziedātājs stāsta: "Es kādā dzīves posmā sapratu, ka man ir, ko teikt. Es gribēju, lai to kāds pieraksta, jo tāda doma, ka to darītu pats, noteikti nebija. Tā mēs arī uzrunājām Lāsmu Gaitnieci, kura izdarīja šo darbu un palīdzēja arī iejusties un iedziļināties manas dzīves notikumos."

"Es vēlējos noteikti izstāstīt par sevi, par savu bērnību, jo tā nav pamācība, bet tas ir stāsts par to, ka dzīvē var būt arī tā. Un, ja mēs kaut ko ļoti vēlamies, tad ir iespējams visu sasniegt," teic mūziķis.

Autore, kam uzticēta grāmatas veidošana, Lāsma Gaitniece atklāj: "Ir sarunas gan ar Sergeju Jēgeru par visdažādākajiem tematiem, gan sarunas ar viņa cilvēkiem, ar viņa ģimenes locekļiem, radiniekiem, kolēģiem, vienkārši draugiem, labiem draugiem, kuri Sergeju Jēgeru pazīst ilgus gadus."

"Es varētu pastāstīt vienu epizodi. Tā bija intervija maijā, kurš bija ļoti auksts, un grāmatā ir tāda nodaļa – "Necelt Nr. 25". Bija tā, ka mēs sēdējām un sarunājāmies, viņš man stāstīja. Tā jau bija auksts, bet es vienkārši jutu, ka man tādi kā ledus gabaliņi, pārnestā nozīmē, protams, zosāda uzmetās no tās pieredzes, ko viņš man stāstīja," atceras rakstniece.

"Protams, izlasot grāmatu, varēs nobirdināt asaru, bet varēs arī pasmieties," atzīst pats grāmatas varonis.

Tā kā dziedātājam tuva ir ne tikai mūzika, bet arī kulinārija, grāmatas noslēgumā iekļautas arī receptes.

"Tā ir mana meditācija, un [kulinārijā] es jūtos kā zivs ūdenī, un man patīk to vienkārši darīt. Es izdomāju daudz ko, es varu arī paralēli kaut ko iemācīties un pārdomāt, izdomāt, būtībā sakārtot savas domas gatavojot. Taču pats galvenais ir – lai kādam tas viss garšo," teic Sergejs Jēgers.

Viņaprāt, katrs atradīs kādu nelielu pārsteigumu, lasot grāmatu: "Noteikti būs dažādas bildes – kas ir grāmatā, un bilde, kāds Sergejs Jēgers ir uz skatuves."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti