100 dažādi pastaigu taku maršruti apkopoti grāmatā

Klajā nākusi grāmata "100 pastaigu takas Latvijā", informē izdevniecības "Zvaigzne ABC" pārstāvji.

Šajā grāmatā apkopoti 100 dažādu taku maršruti Latvijas novados un arī dažās pilsētās. "Tie ceļotājam atklās mūsu zemes daudzveidību – gan krāšņās Baltijas jūras piekrastes ainavas, gan mežu, pļavu un purvu bagātības, gan upju un ezeru valdzinājumu, gan klinšu un alu noslēpumus," sola izdevēji.

Takas apmeklējuši un aprakstījuši apgāda "Zvaigzne ABC" autori un redaktori, kuru darbs ir saistīts ar ceļošanu un dabaszinātnēm un kuri savu brīvo laiku vislabprātāk pavada, dodoties pastaigās un pārgājienos, lai atpūstos un smeltos iedvesmu Latvijas dabā.

Katrai takai ir veltīts neliels apraksts, kuru papildina vairākas fotogrāfijas un shematisks maršruta zīmējums, kas palīdz ceļotājam gūt vizuālu priekšstatu par takas novietojumu dabā. Katram aprakstam pievienota arī labi uzskatāma pamatinformācija par taku – tās atrašanās vieta, garums, veids, marķējums un citas ziņas, kas ļaus izvēlēties tieši savām interesēm un spējām piemērotu pastaigu vietu. Te atrodamas dažāda garuma un grūtības pakāpes takas – gan visiem labi pazīstami un populāri, gan arī mazāk zināmi maršruti. Tos var mērot gan atsevišķi, gan apvienot kāda Latvijas apvidus iepazīšanas ekskursijas maršrutā. Savukārt dažas takas varētu būt ideāla vieta ne vien pastaigai, bet arī kāju izlocīšanas pauzei kāda garāka brauciena starpposmā.

Izdevēji norāda: "Grāmata būs kā pamudinājums sakravāt savu ceļasomu un vienatnē vai kopā ar draugiem, lielākā vai mazākā pulciņā, ģimenes lokā ar bērniem un mazbērniem doties iepazīt kādu no aprakstītajām takām un ieraudzīt to paša acīm, izbaudīt mūsu zemes skaistumu, smelties jaunus iespaidus, piedzīvojumus un pozitīvas emocijas."

Pieejama arī e-grāmata.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti