Kultūras rondo

Zīmējums kā daudzveidīgs un pašpietiekams vizuālās mākslas veids izstādē "Pāreja"

Kultūras rondo

LNSO mūziķi aicina uz kamermūzikas koncertu "No Parīzes līdz Berlīnei"

"Scēna" - iznāk Arņa Balčus grāmata par jauniešu alternatīvo subkultūru

Iznāks Arņa Balčus grāmata «Scēna» par jauniešu subkultūru

14. februārī ar īpašu mūzikas un mākslas programmu klubā "Depo" tiks atklāta Arņa Balčus grāmata "Scēna", kas pievēršas jauniešu alternatīvajai subkultūrai, informēja grāmatas izdevēji.

Par scēnu sauc jauniešu kopienu, kas izveidojusies ap jaunu alternatīvās mūzikas grupu kā "Nikotīņi", "Pauls Raimonds", "ŠŅK" koncertiem Rīgas klubos "Depo" un "Republika", reizēm arī "Lastādijā" un "Ādmiņu 4". Scēna nav tikai mūzika, tā ir kā platforma socializācijai, radošām aktivitātēm, daži to sauc pat par savām mājām.

Grāmatas kodolu veido teju divsimt Balčus fotogrāfijas, kas uzņemtas vairāku gadu garumā, kā arī pašu grāmatas varoņu zīmējumi, kopā veidojot krāšņu, spilgtu, neparastu, taču arī tiešu un raupju uzstādījumu par šodienas jauniešiem, kuriem ir grūtības iekļauties sabiedrībā.

"Vājprātīgie militārie konflikti, neizbēgamās klimata izmaiņas, nežēlīgais kapitālisms ir mūsu mantojums jaunajai paaudzei. Vieni ātri kļūst par paklausīgiem sistēmas vergiem, bet citi krīt izmisumā un dažādos veidos projicē bezcerības un nolemtības sajūtu. Vai viņi var izmainīt pasauli,  vai arī ir jau par vēlu? Šī grāmata ir par jaunajiem cilvēkiem, kurus sistēma vēl nav paspējusi salauzt," saka grāmatas autors Arnis Balčus.

Pērn "ISSP Galerijā" bija skatāma Balčus izstāde "Scēna", kuru vairums "Foto Kvartāla" aptaujāto ekspertu atzīmēja kā galveno gada notikumu Latvijas fotogrāfijā.

14. februārī klubā "Depo" (Vaļņu 32) no pulksten 19.30 spēlēs alternatīvās mūzikas grupas "DziļiVienalga" un "Defekts", dzeju lasīts scēnas jaunieši, ar performanci uzstāsies viens no grāmatas varoņiem un līdzautoriem Metalurga jeb Kristiāns. Šajā vakarā grāmatu varēs iegādāties par zemāku cenu nekā vēlāk grāmatnīcās.

Grāmata ir 240 lappušu bieza, cietos vegānās ādas vākos, kā arī ar 8 lappušu pielikumu ar attēlu parakstiem, izdota vien 400 eksemplāros. Dizanu veidojis daudzu "Zelta abeļu" ieguvējs Aleksejs Muraško, grāmatu izdevusi biedrība "Kultkom" ar Rīgas domes un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti