Kultūras ziņas

Tēlniekam Kārlim Zālem - 125

Kultūras ziņas

Latvijas kultūras dienas Eiropā - turpinās

Vai jānojauc Uzvaras piemineklis?

Spārītis apšauba Uzvaras parka pieminekļa nojaukšanas lietderību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Tad, kad divas lielvaras risina savas politiskās ambīcijas uz mazu tautu rēķina, mazu tautu dvēselē un mazu tautu zemē paliek rētas. Šī ir rēta. Acīmredzot, ka to var tikai dziedināt, bet diezin vai ir pareizais ceļš darīt to ar destruktīvu rīcību," LTV Kultūras ziņu raidījumā par iniciatīvu rosināt Uzvaras parka pieminekļa nojaukšanu izsakās Rīgas domes Pieminekļu padomes priekšsēdētājs, mākslas vēsturnieks Ojārs Spārītis.

Portālā „Mana balss" par iniciatīvu nojaukt Uzvaras parka pieminekli Rīgā parakstījušies jau vairāk nekā 10 tūkstošu cilvēku. Tas nozīmē, ka iniciatīvu būs iespējams iesniegt Saeimā.

Iniciatīvas autori Uzvaras parka pieminekļa vietā vēlas atjaunot Latvijas brīvvalsts laikā iedzīvotāju brīvprātīgas ziedošanas rezultātā izstrādāto un aizsākto Uzvaras laukuma projektu.

Iniciatīvas ierosinātāji uzsver, ka pašreizējais Uzvaras laukums bieži rada nevajadzīgu konfrontāciju un kultivē pretvalstiskas aktivitātes.

Arī kultūras ministra pienākumu izpildītājs Jānis Bordāns šorīt izteicies, ka Uzvaras parka piemineklim nav vietas līdzās Nacionālās bibliotēkas ēkai.

Tikmēr mākslas vēsturnieks un Rīgas domes Pieminekļu padomes priekšsēdētājs Ojārs Spārītis šo iniciatīvu dēvē par destruktīvu.

„Šī pieminekļa arhitektoniskās, ainaviskās, mākslinieciskās, dizainiskās un vides vērtības ir neapstrīdamas, jo šodien pieminekļi top daudz paviršāk, daudz ātrāk, daudz vienkāršāk," norāda Ojārs Spārītis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti