Rīta Panorāma

Intervija ar VUGD pārstāvi Ingu Veteri

Rīta Panorāma

Intervija ar Normundu Krapsi

Tiešraide no LNB ēkas Kr.Barona ielā 14

Sāk grāmatu pārvietošanu uz Gaismas pili un slēdz LNB lasītavas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sākusies grāmatu krājuma pārvietošana no Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkas Krišjāņa Barona ielā uz jauno Gaismas pili. Līdz ar to no 6.maija lasītavas Barona ielas ēkā būs slēgtas.

Grāmatas Barona ielas ēkā glabājušās 60 gadus, bet no 6.maija tās pārvietos uz jauno LNB ēku Mūkusalas ielā 3.

„Šodien mēs beidzot sāksim pārbraukt no vecās ēkas, kur es jau strādāju ļoti ilgi, uz jauno ēku,” Latvijas Televīzijas „Rīta Panorāmas” tiešraidē priecīgo jaunumu pavēstīja LNB Nozaru literatūras centra vadītāja Ludmila Macpane.

LNB Nozaru literatūras centrs ietver vairākas lasītavas – humanitāro, sociālo, juridisko tiesību zinātņu, dabaszinātņu un tehnoloģiju. Visas šīs lasītavas no 6.maija būs slēgtas un tiks atvērtas jau jaunajā ēkā, pastāstīja centra vadītāja.

Kopumā no Barona ielas uz Gaismas pili jāpārved ap 60 000 grāmatu, kas veido aptuveni 2000 plauktu metru, pavēstīja Macpane. Grāmatas pārvešanai netiek īpaši gatavotas. Tās saliek kastēs un pārved. Īpaša gatavošanās paredzēta uz jaunās bibliotēkas atklāšanu.

Lai gan centra vadītāja nevarēja nosaukt datumu, kad grāmatas būs pieejamas lasītājiem jaunajā LNB ēkā, viņa izsteica cerību, ka tas varētu notikt jau jūnijā.

Kā iepriekš vēstīts, pagājušās nedēļas laikā, visticamāk, notika pēdējā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārbaude Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunajā ēkā

Iepriekš Kultūras ministrija paziņoja, ka ēkas nodošana ekspluatācijā noslēgsies maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti