Par godu Latvijas neatkarības atjaunošanas 30. gadadienai izlaiž piemiņas medaļu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

SIA “Latvijas Monētu nams” par godu Latvijas neatkarības atjaunošanas trīsdesmitajai gadadienai 4. maijā izlaidīs piemiņas medaļu “Tautu meita”, medijus informē “Latvijas Monētu nama''  pārstāvji.

Medaļas aversā attēlota sēdoša tautu meita, kas vienu roku ir uzlikusi uz ozollapu vainaga – spēka un izturības simbola. Otrā rokā tautu meita tur zobena spalu, sniedzot drosmi un gribasspēku cīņai par tēvzemi. Pie meitenes kājām ir izkaisītas labības vārpas, kas simbolizē pārticību un dzimto zemi. Gar medaļas aversa ārmalu vijas uzraksts “Par brīvību un par tēvu zemi”. Medaļas reversā attēlots ozola lapu vainags, centrā ietverot nozīmīgos gada skaitļus kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas – “30 gadu”, savukārt gar reversa ārmalu vijas uzraksts “Latvijas neatkarības atjaunošanai 1990–2020”.

Medaļa ir izgatavota no bronzas, un tai raksturīgs īpaši dziļš reljefs. Tās diametrs ir 38,61 milimetri, savukārt svars 33,39 grami. Medaļas pēc “Latvijas Monētu nama” pasūtījuma izkaltas Nīderlandes Karaliskajā kaltuvē (“Royal Dutch Mint”).

Medaļa "Tautu meita". Reverss
Medaļa "Tautu meita". Reverss

“4. maijs mūsu valstī ir svarīgs datums, kas simbolizē neatlaidību, neizzūdošu cerību un dzimtenes mīlestību. [..] Monētas un medaļas ir veids, kā varam saglabāt liecības par šo laikmetu un nodot kultūras vērtības nākamajām paaudzēm, tāpēc esmu pārliecināts, ka šī īpašā medaļa atgādinās par nozīmīgo jubileju vēl daudzu gadu garumā,” stāsta “Latvijas Monētu nama” mārketinga un tirdzniecības vadītājs Gints Rijnieks.

“Latvijas Monētu nama” pārstāvji atzīmē, ka Latvijas neatkarības atjaunošanas 30. gadadienai veltīto medaļu “Latvijas Monētu nams” dāvina valsts iedzīvotājiem bez maksas – interesentiem ir jāsedz tikai tās piegādes izmaksas 4,99 euro apmērā. Medaļas tirāža ir 30 000.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti