Rīta Panorāma

Francijā kultūras iestāžu apmeklētājiem jāuzrāda Covidpase

Rīta Panorāma

ASV neliks šķēršļus "Nord Stream 2" pabeigšanai

Liverpūli izslēdz no UNESCO pasaules mantojuma saraksta

Liverpūli izslēdz no UNESCO pasaules mantojuma saraksta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lielbritānijas pilsēta Liverpūle izslēgta no ANO Izglītības, kultūras un zinātnes organizācijas (UNESCO) pasaules mantojuma saraksta. Eksperti uzskata, ka jaunbūves grauj vēsturiskā ansambļa autentiskumu. 

Daļa Liverpūles tika iekļauta pasaules mantojuma sarakstā 2004. gadā kā vēsturisks tirdzniecības centrs. Tajā parādīti revolucionāri sasniegumi ostu attīstībā un pārvaldībā un transporta sistēmu veidošanā. 

UNESCO pārstāvji norāda, ka jaunceltnes, tai skaitā futbola stadions, mazina Viktorijas laikmeta doku pievilcību. Organizācija nevēlas ierobežot pilsētas attīstību, taču tas jāsaskaņo ar ekspertiem.

Tikmēr Liverpūles mērijas vadītāja  Džoanna Andersone paziņojusi, ka lēmums esot neizprotams, un paudusi cerību, ka būs iespējams to apstrīdēt.

Līdz šim pasaules mantojuma statusu bija zaudējuši tikai divi objekti. Rezervātā Omānā malu medniecības rezultātā mazinājās bioloģiskā daudzveidība, bet četru joslu autostrādes tilts pār Elbu pie Drēzdenes Vācijā sabojāja ainavu. Izslēgšana no saraksta bojā to tēlu un liedz šīm vietām piekļuvi ANO līdzekļiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti