Liepājā pirmizrāde iestudējumam par draugu noslēpumiem - «Pilnīgi svešinieki»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pēc filmas motīviem, kas iekļauta pat Ginesa rekorda grāmatā kā filma, kurai izveidoti visvairāk rimeiku kino vēsturē,  Liepājas teātrī tapis iestudējums "Pilnīgi svešinieki”. Sestdien, 29. februārī, gaidāma iestudējuma pirmizrāde. Režisors Rolands Atkočūns tai devis žanrisko apzīmējumu – mēness aptumsums, kad vakariņu laikā atklājas draugu noslēpumi.

Liepājā pirmizrāde iestudējumam par draugu noslēpumiem - «Pilnīgi svešinieki»
00:00 / 03:38
Lejuplādēt

"Pilnīgi svešinieki" - 2016. gadā dienas gaismu ar šādu pašu nosaukumu ieraudzīja Paolo Dženovēzes filma. Iestudējuma režisors Rolands Atkočūns veidojis pēc lugas motīviem, kuru skatuvei radījis pats filmas autors Paolo Dženovēze. Izsmalcinātos tērpos un mūsdienīgā vidē tiekas galvenie varoņi uz Liepājas teātra skatuves.

"Esmu priecīgs, ka varēju strādāt kopā ar Rolandu Atkočūnu. Pati luga man simpatizē. Ne jau velti tas ir visvairāk iestudētais kino," pauž aktieris Edgars Pujāts.

Cilvēkus interesē viss, kas saistīts ar attiecībām gan pāru, gan draugu vidū. Tās bija plānotas kā ierastas vakariņas draugu pulkā, taču viss mainījās brīdī, kad viens no draugiem aicināja nolikt telefonus uz galda, turpina aktieris Kaspars Gods.

"Mēs atnākam visi kārtīgi, perfekti, ideāli.. bet paliek garlaicīgi, saliekam rindiņā savus telefonus – ziņas, īsziņas un sarunas tiek atklātas skaļi un tad sākas briesmu lietas, ir tā, kā ir," pauž Gods.

Cik patiesi viens pret otru ir tuvākie cilvēki? Un vai iespējams un vajadzīgs par otru zināt visu? Šo jautājumus uzdod režisors kopā ar aktieru komandu. „Tas ir kā tāds mīlas detektīvs. It kā var likties, ka viss ir tik pareizi, skaisti un tūlīt būs, bet pamazām mēs kļūstam tādi, kādi esam. Mīlas detektīvs – pilnīgi svešinieki mēness aptumsumā," tā Pujāts.

Savukārt aktieris Gods apzināti nav skatījies šī iestudējuma kino versiju. "Filmas ir vismaz 18, vairāk nekā ''Svingeriem''. Apzināti neesmu skatījies. Ginesa rekordu grāmatā tas ir iekļuvis kā visvairāk  filmētais scenārijs," saka Gods.

Izrādes radošajā komandā režisors aicinājis scenogrāfu Mārtiņu Vilkārsi, kostīmu mākslinieci Jolantu Rimkuti un gaismu mākslinieku Mārtiņu Feldmani. Lugu no itāļu valodas tulkojusi Dace Meiere.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti