Līdz gada beigām brīvā piekļuvē būs digitālās bibliotēkas periodikas un grāmatu kolekcijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas digitālās bibliotēkas kolekcijas “Periodika.lv” un arī “Grāmatas” saskaņā ar līgumu starp bibliotēku un autortiesību uzraugu AKKA/LAA būs vēl brīvā piekļuvē ikvienam, neatkarīgi no atrašanās vietas līdz pat šī gada beigām.

Abi portāli brīvā piekļuvē ir jau kopš pagājušā gada pavasara, kad sākās pandēmija. Bibliotēkai tobrīd nācās rast risinājumu, lai nodrošinātu pakalpojumu pieejamības nepārtrauktību arī laikā, kad uz bibliotēku fiziski atnākt nevar.

LNB pārstāvis Augusts Zilberts par digitālās bibliotēkas kolekcijām
00:00 / 00:43
Lejuplādēt

Latvijas Nacionālās bibliotēkas pārstāvis Augusts Zilberts stāsta, ka bibliotēkas digitālās kolekcijas ir lietotāju pieprasītas: “Kā liecina statistika, gada laikā gan šo minēto portālu, gan arī citu digitālās bibliotēkas kolekciju – un tādas mums ir vairāk nekā desmit – apmeklējuma rādītāji ir kļuvuši pat divas un trīs reizes lielāki, kas nozīmē, ka cilvēki izmanto attālinātā darba priekšrocības gan studijām, gan darbam, gan pētniecībai. Šobrīd bibliotēka ir atkal atvērta, tomēr ņemot vērā to, ka ne šī bibliotēka, nedz arī citas bibliotēkas vēl nevar uzņemt klātienē tik daudz apmeklētāju, cik pirms pandēmijas, tad mēs esam lēmuši, ka šīs kolekcijas ir jāpatur brīvā piekļuvē vēl pusgadu, un tad skatīsimies, kā situācija attīstās.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti