Rīta Panorāma

Intervija ar Māri Baldonieku

Rīta Panorāma

Pasaules izaicinājums ar divriteni

Intervija ar LNB direktoru Andri Vilku

Gaismas pili cer nodot ekspluatācijā līdz 30.aprīlim

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Jaunā Gaismas pils ekspluatācijā varētu nonākt līdz 30.aprīlim, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks.

Viņš stāstīja, ka šobrīd notiek grāmatu dezinficēšana un pārvešana uz jauno ēku, kā arī telpu iekārtošana, jo ik dienu tiek atvestas arī jaunas mēbeles. Tāpat ir saplānoti dažādi pasākumi, līdz kuru norisei bibliotēkai jābūt iekārtotai.

Vilks atzina, ka tiek novērsti iepriekš Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta norādītie trūkumi ugunsdrošībā. „Mēs esam iekrituši tūkstoš sīkumu lamatās. Bet mēs nevaram tās lietas risināt tik ātri, cik cerēts,” sacīja direktors.

Vienlaikus Vilks izteica nožēlu, ka bibliotēkas nodošana ekspluatācijā ir aizkavējusies, jo bija, piemēram, jāatceļ Zviedrijas karaļpāra viesošanās jaunajā Gaismas pilī.

Vēstīts, ka janvārī īsi pirms grāmatu nodošanas akcijas, kurā aukstajā laikā piedalījās tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju, tika atzīts, ka bibliotēkas ēku vēl nedrīkst nodot ekspluatācijā, jo ugunsdzēsēji nevar apstiprināt tās drošību.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti