Panorāma

Rosina samazināt tiesībsarga pilnvaru termiņu

Panorāma

Dienliliju ziedēšanas trakums

Teātrī drīkstēs sēdēt ciešāk

Dailes teātrī priecājas par distancēšanās ierobežojumu mīkstināšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kultūras un pasākumu nozari Covid-19 dēļ ieviestie pulcēšanās ierobežojumi vēl joprojām skar īpaši smagi. Tiesa, šīs nedēļas beigās groži tiks palaisti vaļīgāk. Telpās, kas mazākas par 1000 kvadrātmetriem, varēs pulcēties ne vairs 100, bet 250 cilvēku, savukārt ārā – pat veseli 3000 līdzšinējo tūkstoš personu vietā, tiesa, vēl joprojām saglabājot divu metru distanci. Šis noteikums gan mīkstināts attiecībā uz dažādām kultūrtelpām, piemēram, kino, teātriem un koncertzālēm.

Lai arī pulcināt tādu skatītāju daudzumu kā kādreiz vēl joprojām nav atļauts, Dailes teātrī par ierobežojumu mīkstināšanu priecājas.

Dailes teātrim, protams, tas maina daudz, jo optimālā versijā mēs varēsim sasēdināt 480 skatītājus mūsu tūkstošvietīgajā zālē, un tas jau ir pietiekami nopietns skaitlis, lai mēs varētu rēķināties ar adekvātiem ieņēmumiem, kas nosedz teātra darbību vismaz šādā režīmā,” pastāstīja Dailes teātra direktors Juris Žagars.

Teātris arī izgatavojis aizsargbarjeras, kas ļautu skatītājus sēdināt citu citam blakus, izlaižot vien katru otro rindu.

Teātra direktors gan pieļauj, ka vismaz sākumā tomēr arī izlaidīs pa vienai vietai starp katru skatītāju grupiņu.

Jo ir tādas zināmas bažas, ja nu pēkšņi situācija kļūst sliktāka, mēs būsim pārdevuši 480 biļetes, un pēkšņi noteikumi atkal mainīsies un vajadzēs ievērot distanci, mēs būsim nostādījuši skatītājus nepatīkamā situācijā,” skaidroja Žagars.

Dailes teātris sadalīt zāli ar šādām aizsargbarjerām bija gatavs jau vasaras sākumā, bet, kad tās jau bija iegādātas uzstādīšanai, izrādījās, ka atsevišķas noteikumu nianses to tomēr nepieļauj.

“Bija rakstīts, ja nevar nodrošināt 2 metru distanci, pasākuma organizatoram jānodrošina aizsargbarjera, tajā brīdī mēs izgatavojām šīs aizsargbarjeras, izgatavojām visai zālei, 500 gabalas. Mums ir paveicies ar to, ka krēsli atļauj tās uzstādīt, bet diemžēl Slimību profilakses un kontroles centrs tomēr neakceptēja, sakot, ka mēs teātrī teorētiski varam nodrošināt 2m distanci. Tagad formulējums ir ievērojami precīzāks – vai nu viena metra distance vai sieniņas. Pats interesantākais ir tas, ka skatītājiem tas patīk. Un es esmu dzirdējis vairākas atsauksmes no skatītājiem, un viņi arī raksta – mēs jūtamies droši un komfortabli,” norādīja Žagars.

Teātris arī mēģina skatītāju plūsmu pēc iespējas dalīt divās daļās, un biļetes ierobežojumu dēļ šobrīd netiek tirgotas uz konkrētām vietām, bet sektoriem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti