Brīvdabas muzejā ar lībiešu tradīcijām atklāj vasaras sezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No trešdienas, 1. maija, līdz pat 1. oktobrim Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā ir vasaras sezona. Lai arī muzejs ir atvērts visu gadu, tieši vasaras sezonā ir visplašākās iespējas iepazīt muzeja teritorijā esošās senās ēkas.

Šajā vasaras sezonā norisināsies tradicionālais tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus. Vasarā gaidāmas folkloras dienas, rudenim tuvojoties, norisināsies mūsdienu amatniecības festivāls un septembrī ekskursijās gaidīti skolēni. Vasaras sezona tiks atklāta lībiešu tradīcijās.

Igors Ziemelis: Brīvdabas muzejā ar lībiešu tradīcijām atklāj vasaras sezonu
00:00 / 00:19
Lejuplādēt

Brīvdabas muzeja izglītības un informācijas nodaļas vadītājs Igors Ziemelis pastāstīja, ka trešdien “mēs atklājam 2019. gada vasaras sezonu. Un atklājam ar lībiešu zvejnieku, zemkopju sētas „Dēliņi” divtelpu klēts svinībām, dzimšanas dienu”.

“Lībiešu grupas, lībiešu cilvēki pulcēsies muzejā un godinās šo klēti, kura šogad svin 200 gadus un muzejā atrodas jau kopš 1971. gada. Var nākt paskatīties, paklausīties lībiešu valodu, lībiešu dziesmas un būs arī kāds lībiešu cienasts,” atklāja Ziemelis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti