Briselē sākas Eiropas latviešu kultūras svētki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ar dievkalpojumu, atklāšanas pasākumu un fonda „Viegli” koncertu 18.jūnijā Briselē sākas Eiropas latviešu kultūras svētki (ELKS), kas turpināsies līdz 21.jūnijam.

Kā raidījumā „Kultūras Rondo” stāsta Latvijas Radio korespondente Ina Strazdiņa, Eiropas latviešu svētkos gaidāmi kolektīvi no 15 valstīm, kopumā ap 800 dalībnieku.

Centrālais Eiropas latviešu svētku notikums – Dziesmu un deju brīvdabas lielkoncerts gaidāms sestdien, 20.jūnijā. Tas notiks laukumā „Place de l’Albertine” starp karaļa pili un Briseles vecpilsētu, 200 metru attālumā no Centrālās stacijas un 500 metrus no Lielā laukuma (Grand Place). Koncerts sāksies plkst 18. Koncerta vietā darbosies tirdziņš.

Kā norāda Strazdiņa, koncerta norises vieta liecina par nozīmi, kāda piešķirta šim notikumam, jo, lai koncerts notiktu „Place de l’Albertine”, ir jābloķē ļoti centrāla iela. Bez pašvaldības un varas iestāžu atbalsta tas nebūtu iespējams, skaidro korespondente.

„Tas būs tāds pasākums, kas patiešām ietekmēs pilsētu. To jutīs arī fiziski,” saka Strazdiņa. Pasākuma rīkotāji no Beļģijas puses korespondentei stāstījuši, ka beļģi pasākumu gaida ar lielu interesi. Šo interesi izraisījusi reklāmas filma par Dziesmu un deju svētkiem.

„Beļģi ir ārkārtīgi ieinteresēti. Viņi ir ļoti zinātkāri. Un viņiem patīk uzzināt visu, kas ir jauns, līdz šim nezināms un neredzēts,” uzsver Strazdiņa.

Lielkoncerta repertuārs ir veidots atbilstoši Latvijas Dziesmu un deju svētku tradīcijām. Kopkoris izdziedās latviešu tautasdziesmu apdares, dziesmas no latviešu komponistu klasikas un arī jaunāko laiku skaņdarbus. Savukārt deju repertuārā iekļautas iemīļotas latviešu tautas tradicionālās un skatuves dejas, kā arī mūsdienīgas horeogrāfijas. Lielkoncertā uzstāsies arī bērnu deju kopas un folkloras grupas.

Svētku programma pieejama šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti