Čaka balvu saņem Valdis Butāns, Harijs Tumans un Inese Šinta

Atzīmējot Aleksandra Čaka 122 jubileju, trīspadsmito reizi pasniegta Aleksandra Čaka balva. To saņēma diriģents Valdis Butāns, vēsturnieks Harijs Tumans un Pētera Upīša Dārzkopības muzeja vadītāja Inese Šinta, informēja Čaka muzeja pārstāvji.

Aleksandra Čaka balvas pasniegšana aizsākās dzejnieka simtgadē 2001. gadā. Reizi divos gados balvas tiek pasniegtas par mākslinieciski augstvērtīgu Rīgas interpretējumu literatūrā, mūzikā, filmu, teātra vai vizuālajā mākslā, grāmatniecībā, dizainā, arhitektūrā, kā arī par ieguldījumu Čaka personības un daiļrades izpētē un popularizēšanā. Balvas autors ir tēlnieks Andris Vārpa.

Žūrijas komisija nominācijā "Par mākslinieciski augstvērtīgu un novatorisku Rīgas interpretāciju" nolēma piešķirt veicināšanas balvu māksliniecei Inetai Freidenfeldei par izstāžu ciklu "Pilsētas eņģeļi" un atvērtajām darbnīcām "Dievišķās ekosistēmas".

Par novatorisku koncertprogrammas izveidi orķestra "Rīga" 50. jubilejas galā koncertam, kurā izskanēja jaundarbi – Ilonas Breģes "Simfonija Rīgai"  un Jāņa Lūsēna, Valta Pūces un Kārļa Lāča vokāli instrumentālais dziesmu cikls "Rīgas pastkartes", Aleksandra Čaka balvu saņēma Valdis Butāns.

Par inovatīvu skatījumu uz Rīgas vēsturisko arhitektūru monogrāfijā "Antīkie tēli Rīgas ielās" Aleksandra Čaka balvu saņēma Harijs Tumans.

Par Latvijas literatūras personību piemiņas iedzīvināšanu un kultūrdobes "Emīlija Čadaraine un Aleksandrs Čaks" izveidošanu Pētera Upīša Dārzkopības muzeja Ceriņu dārzā Dobelē Aleksandra Čaka balvu saņēma Inese Šinta.

Pasākumu organizēja Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība, Izstāžu zāle "Rīgas mākslas telpa" sadarbībā ar Aleksandra Čaka muzeju un Aleksandra Čaka biedrību. Atbalstīja Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti