VIDEO: Tapis brīvi pieejams video cikls par mākslu kā sociālās iesaistes instrumentu

Kā kopienu māksla var palīdzēt sabiedrībām ar zemu pašvērtējumu? Kāda ir pedagoģiskas prakses loma mūsdienu mākslinieka praksē? Ko var gūt cilvēks, no skatītāja pozīcijas pārejot līdzveidotāja pozīcijā? Šos un citus jautājumus apskata biedrības "Ascendum" veidotais video cikls "Māksla kā sociālās iesaistes instruments", kura tapšanu finansiāli ir atbalstījusi ASV vēstniecība Latvijā.

"Cikla četras epizodes ir veidotas kā pastarpināts dialogs starp Latvijas māksliniekiem un ASV dzīvojošiem un strādājošiem māksliniekiem, šādi sekmējot pieredzes apmaiņu un veidojot mūsdienīgu materiālu plašai, starptautiskai radošo industriju pārstāvju kopienai," pavēstīja "Ascendum" projektu vadītājs Žulijens Nuhums Kulibali.

No Latvijas ar savu pieredzi dalījās gleznotāja, dzejniece un pedagoģe Katrīna Gaile; kopienu teātra eksperte, kino un teātra režisore Krista Burāne; kustību māksliniece, horeogrāfe Kristīne Brīniņa; performanču māksliniece un "Labbūtības rezidenču" projekta kuratore Anda Lāce.

Sarunās par savu praksi iesaistījās ASV pirmtautu aktīviste, horeogrāfe Emīlija Džonsone; multimākslinieks un kopienu mākslas prakses pārstāvis Modesto Himeness (Jimenez); kopienu teātra režisors un pedagogs Ārons Landsmens; "sociālās mākslas" pioniere, lielformāta performanču māksliniece Suzanna Leisija.

Video projekts apskata gan atsevišķu mākslinieku darbus un prakses, gan kalpo par uzziņas materiālu mākslas profesionāļiem un interesentiem, kuri vēlētos savos darbos vairāk integrēt sociāli aktuālas tēmas un līdzcilvēkus.

"Ascendum" sarunu cikls "Māksla kā sociālās iesaistes instruments"

1. saruna. Režisori Krista Burāne un Ārons Landmens

2. saruna. Kristīne Brīniņa un Emīlija Džonsone

3. saruna. Anda Lāce un Modesto Himeness

4. saruna. Katrīna Gaile un Suzanna Leisija

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti