Dienas ziņas

Lauksaimnieks: Lielākā daļa graudu būs derīga tikai lopbarībai

Dienas ziņas

Notiek glābšanas darbu mācības būvobjektā

Prezidents kļūst par Liepājas – Eiropas kultūras galvaspilsētas – patronu

Prezidents Rinkēvičs kļūst par Liepājas – Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 – patronu

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs būs Liepājas – Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 – patrons.

Uzņemoties Eiropas kultūras galvaspilsētas patronāžu, prezidenta pienākums būs reklamēt gan Liepāju, gan visu Kurzemi, tādējādi iedvesmojot Latviju un visu Eiropu.

Viesojoties Liepājā, prezidents par saviem pienākumiem saka: "Viens no komandas, kas dara visu, lai Liepāja kā Eiropas kultūras galvaspilsēta ir atpazīstama gan Latvijā, gan ārpus tās robežām. Ir pilnīgi skaidrs, ka arī bez praktiska valsts atbalsta šeit neiztikt, un būt zināmā mērā tādam pozitīvam lobijam gan parlamentā, gan valdībā."

Valsts prezidentu uzņem Liepājā
Valsts prezidentu uzņem Liepājā

Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027. gadā  projekta īstenotājas norāda, ka šāds solis pozitīvi ietekmēs gan pilsētas atpazīstamību, gan arī veicinās projekta māksliniecisko līmeni.

"Tas, ko mēs redzam, kādā veidā prezidents noteikti varētu iesaistīties, ir stiprināt šo titulu nacionālā mērogā ar nacionāla mēroga partneriem un arī noteikti starptautiskajā arēnā. Viņam ir plašs kontaktu loks," atzīmē nodibinājuma "Liepāja 2027" valdes priekšsēdētāja Inta Šoriņa.

Neformālas sarunas par to, kad projekta komanda pirmoreiz varētu ierasties Rīgas pilī apspriest patronāžas praktisko pusi, sākās jau šodien. Liepāja kā kultūras galvaspilsēta turpmāko četru gadu laikā piedāvās aptuveni 200 dažādu kultūras pasākumu, no kuriem visspilgtākie un apjomīgākie solās būt 2027. gadā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti