VIDEO: Filmas «Pāri ceļiem un upei» režisoru un antropologu diskusija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sagaidot septiņu Eiropas dokumentālo filmu režisoru darba "Pāri ceļiem un upei" pirmizrādi, 3.septembrī Eiropas mājā Rīgā ar filmas režisoriem un tās līdzautoriem sociālantropologiem notika diskusija "Kaķis, Latvegasa un septiņi ārpusnieki".

Filmas autori, atklājot, vai pastāv kādas atšķirības režisoru un sociālantropologu pasaules redzējumā, diskutēja par kinematogrāfiskajiem un antropoloģiskajiem aspektiem filmas veidošanas procesā.

Diskusiju vadīja nodibinājuma "Rīga 2014" tematiskās līnijas "Ceļu karte" kuratore Gundega Laiviņa.

Diskusijā piedalījās filmas režisori Sergejs Lozņica no Ukrainas, Jāks Kilmī no Igaunijas, Jons Bengs Karlsens no Dānijas, Ivars Seleckis un Dāvis Sīmanis no Latvijas, Audrius Stonis no Lietuvas, Betina Henkele no Austrijas, Rainers Komers no Vācijas, kā arī sociālantropologi.

Kā jau vēstījām, vairāk nekā divu gadu garumā tapusī filma "Pāri ceļiem un upei" ir unikāla ar to, ka tā veidota kā Eiropā un pasaulē zināmu dokumentālistu un sociālantropologu sadarbības projekts, kurā septiņu dažādu filmu autori stāstus savām filmām meklēja Rīgas nomalēs un centrā, atrodot gan varoņus, gan filmēšanas vietas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti