Verhoustinskis: Apbrīnoju Viktora vitalitāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jau vēstīts, ka kinoteātrī „Splendid Palace” 7.aprīlī plkst. 19 pirmizrādi piedzīvos Andreja Verhoustinska dokumentālā filma „Viktors un nakts”. Īsi pirms filmas pirmizrādes režisors atklāj, ka filmas galvenajā varonī apbrīno spēju saglabāt vitalitāti.

Filmas galvenais varonis ir Viktors Grigorjevs, ļoti vitāls, aktīvs un azartisks vīrietis, kurš pirms 10 gadiem dažādu liktenīgu notikumu rezultātā pilnībā zaudējis redzi. Smagais pārbaudījums viņu nav salauzis, gluži otrādi – veicinājis viņa izaugsmi.

„Varu teikt, ka es apbrīnoju Viktoru tādā ziņā, ka viņš tiešām ir saglabājis savu vitalitāti, gaišu skatu uz dzīvi. Ir arī tas, ka visi cilvēki, kurus es sastapu, kuri pazina Viktoru pirms redzes zaudēšanas un pēc, gandrīz visi uzsvēra, ka pēc redzes zaudēšanas Viktors ir kļuvis labāks cilvēks. Respektīvi, viņš ir attīstījies arī garīgi. Viņš ir pabeidzis augstskolu. Viņš ir ieguvis citu profesiju. Tas ir apbrīnojami,” pārdomās dalās filmas režisors Andrejs Verhoustinskis, atklājot, ka arī iepriekšējais filmas varoņa dzīves ceļš ir bijis pietiekami dramatisks – „ar dažādiem notikumiem, pavērsieniem un piedzīvojumiem”.

Filmas veidotāji gada garumā sekojuši Viktora gaitām, viņa tikšanās reizēm ar bērniem un vecākiem, ģimenes dzīvei un dažādām aktivitātēm. Līdz ar tuvākajiem cilvēkiem kameras priekšā Viktors pārvērtē savu dzīvi līdz redzes zaudēšanas brīdim un runā par pieļautajām kļūdām - viņa dzīves ritējums nemaz nav bijis gluds.

Filmas režisors un operators ir Andrejs Verhoustinskis, scenārija autori - Andrejs Verhoustinskis un Henrieta Verhoustinska, komponists - Andris Grunte.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti