Kultūras ziņas

Džemmas Skulmes jaunākie darbi

Kultūras ziņas

Intervija ar Džemmu Skulmi

10 dienas ar spilgtu kino "Riga IFF"

Tuvojas trešais Rīgas Starptautiskais kino festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rīgai tuvojas svaigs spilgta kino “pievedums” – 13. oktobrī sāksies Rīgas Starptautiskais kino festivāls jeb Riga IFF.

Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF) ir vēl ļoti jauns – šoruden tas notiks trešo reizi. Pēc leģendārā kino gardēžu iecienītā “Arsenāla” izplēnēšanas Latvijas kino publika uz jauno festivālu raugās ar gaidām – vai Riga IFF kļūs par jaunu un  īpašu kino skatīšanās pieredzi?

"Festivāls pa īstam sākas tad, kad ir divas jaudīgas un prestižas sadaļas, proti, ir konkurss un paralēli tam ir jaudīga un spēcīga industrijas sadaļa," saka kinokritiķe Daira Āboliņa. "Tad, kad šajā festivālā būs prestiži būt konkursā, tad šis festivāls būs uzvarējis Baltijā."

Riga IFF konkursa skati šogad veido deviņi spilgti kinostāsti no visas pasaules. Kā ogas festivāla programmā greznojas arī vairākas Eiropas filmas, kuras kļuvušas par savu valstu kino pieteikumiem "Oskara" balvai.

"Tas ir autorkino, kuru mēs cenšamies apkopot konkursa programmā, un es gribētu teikt, ka šogad mums tas patiešām ir izdevies, jo blakus katrai filmai stāv izcils režisors," saka "Riga IFF" radošā direktore Sonora Broka

Līdzās konkursa filmām, kas sacentīsies par festivāla balvu, Riga IFF programmu veido izmeklētas tematiskās filmu skates, kas fokusējas uz kino vēsturi, Eiropas un pasaules kino aktualitātēm, dokumentālo un Ziemeļvalstu kino.

Īpašu uzmanību festivāla veidotāji sola veltīt bērnu un jauniešu filmām, kā arī Latvijas kino un filmu industrijai.

Rīgas Starptautisko kino festivālu atklās 14. oktobrī ar Latvijas līdzproducētās Vitālija Manska dokumetālās filmas "Radinieki” pirmizrādi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti