Kultūras ziņas

Madaras Gruntmanes "Dzērājmeitiņa"

Kultūras ziņas

Elīna Garanča un "Vīnes filharmoniķi"

Britu izlūkdienesta birojs Vecrīgas sirdī

Turpinās darbs pie LTV seriāla «Sarkanais mežs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Turpinās darbs pie vērienīgā Latvijas Televīzijas seriāla “Sarkanais mežs”. Stāstā par pretošanās kustību pēckara Latvijā trešdien, 20.jūnijā, tika filmētas ainas britu izlūkdienesta jeb MI6 birojā.

Kā ierasts, Londona tika atrasta tepat Rīgā, un arī britu aģentu lomās labi iejutās mūsu pašu aktieri. Topošā LTV seriāla “Sarkanais mežs” stāsts risinās pēckara gados gan Latvijā, gan Anglijā. Kā 20.jūnijā filmētajā epizodē – britu izlūkdienesta birojā. Vēstījums ir par pretošanās kustību un cerību, ka rietumvalstis palīdzēs atbrīvot Latviju no okupācijas.

Seriāla idejas autors, režisors Normunds Pucis uzsver, ka visi seriāla personāži ir vēsturiski, bet pārējais gan esot fantāzija un izdoma.

Būtībā tā ir ideālistu cīņa pret slīpētiem spiegiem. Vieni aizgāja mežos, citi pina intrigas kabinetos.”

Savukārt aktieris Juris Žagars uzskata: “Gan briti, gan amerikāņi veicināja, ka latviešu čaļi no Zviedrijas, no citām zemēm brauc un slēpjas mežos, un turpina cīņu. Tagad neviens nebrauc pat no sēņu lasīšanas no Anglijas. Toreiz viņi brauca uz īstām šausmām un nezināja, vai tiks atpakaļ uz Zviedriju.”

Seriāla veidotāji stāsta, ka nofilmēta jau lielākā daļa epizožu, tomēr runāt par pirmizrādes datumu vēl ir pāragri. Visdrīzāk tas varētu būt nākamā gada pirmajā pusē. Deviņu sēriju seriālā būs iesaistīti aptuveni simt aktieri, un tā izmaksas plānotas 700 tūkstošu eiro apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti