Tradicionālajā Latvijas filmu maratonā būs arī pirmizrādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Kinoteātrī “Splendid Palace” piektdien, 4. maijā, norisināsies tradicionālais bezmaksas Latvijas filmu maratons, kura piedāvājums šogad būs sevišķi bagātīgs un kas notiks no pulksten 11 rītā līdz 23 vakarā.

Kinoteātra Mazajā zālē varēs noskatīties gandrīz visas līdz šim klajā laistās simtgades filmas. Lielās zāles programmu savukārt atklās ar Vara Braslas ģimenes filmu „Vectēvs, kas bīstamāks par datoru”, kam sekos pirmizrāžu sērija.

Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa par Latvijas kino maratonu 4. maijā
00:00 / 00:30
Lejuplādēt
“Pirmizrādes Lielajā zālē būs no 13.30,” stāsta Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

“Pirmā ir režisora Roberta Rubīna filma “Gribētos būt aplim” par izcilo baletdejotāju Aleksandru Avečkinu. Plkst. 15.00 ir nākamā pirmizrāde, kas tematiski ir ļoti piemērota 4. maijam – režisora un scenārista Tālivalža Margēviča filma “Zigfrīds Anna Meierovics”. Tad plkst. 16.30 mums ir īsfilmu seanss, kur tiek apkopotas jaunākās animācijas pieaugušajiem un Lailas Pakalniņas jaunākā dokumentālā filma “Zirdziņ, hallo!”. Lielajā zālē plkst. 18 ir lielais vakara akcents, kas nav gluži pirmizrāde, bet divas dienas pēc pirmizrādes. Tā ir jaunākā simtgades filma – Kristīnes Želves dokumentālā filma “Mērijas ceļojums”, un vakarā plkst. 20 pirmizrāde Arvīda Krieva dokumentālajai filmai “Kamēr Tu šo dzīvi spēlē” par komponistu Mārtiņu Braunu,” klāsta Matīsa.

Maratona noslēgumā pie “Splendid Palace” līdz ar tumsas iestāšanos sāksies brīvdabas seanss, kuram plkst.20.30 valsts svētkiem piemērotu gaisotni sagādās folkmūzikas grupa “Imanta Dimanta un draugi”.

Bet kinoseansa programma sāksies apmēram plkst.21.30, un šogad, sadarbībā ar Valsts Kinofotofonodokumentu arhīvu, tajā varēs noskatīties 1950. līdz 1970.gadu kinožurnālu izlasi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti