Sākusies pieteikšanās Rīgas Starptautiskā kino festivāla konkursu sadaļām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF), kas šoruden norisināsies no 14. līdz 24. oktobrim, aicina iesniegt pilnmetrāžas, īsformāta un mūzikas video darbus sešos konkursos. Filmu veidotājiem vienu mēnesi, līdz 17. aprīlim, ir iespēja iesniegt darbus bez pieteikuma maksas, informēja festivāla organizatori.

Sacensība par festivāla galveno balvu

Festivāla rīkotāji atgādināja, ka Riga IFF centrālais notikums – Starptautiskais pilnmetrāžas filmu konkurss – arī šogad apkopos aktuālus, mākslinieciski augstvērtīgus un kino valodu paplašinošus autordarbus no Baltijas jūras un ziemeļvalstu reģiona. Starptautisku kino profesionāļu žūrija šī konkursa uzvarētājam pasniegs Riga IFF bronzas gaiļa statueti, kā arī naudas balvu.

Plašāka bērnu filmu programma

Festivāla sadaļa “Kids Weekend” ir pārtapusi par “Kids’ Reel”, kas, kā atzīmēja Riga IFF pārstāvji, ne tikai ir “izaugusi” no vienas nedēļas nogales rāmjiem, bet arī piedāvā starptautiskus pilnmetrāžas un īsfilmu konkursus, kuros iekļautos darbus vērtēs Eiropas Bērnu filmu asociācijas (ECFA) biedri. Konkursa uzvarētāji saņems nomināciju ECFA balvai un iespēju iegūt Eiropas labākās bērnu īsmetrāžas vai pilnmetrāžas filmas apbalvojumu.

“Short Riga” – īsformāta novatorisms no visas pasaules

Astotais Riga IFF gads turpinās meklēt spilgtus un radošus īsformāta darbus “Short Riga” starptautiskajā, nacionālajā un Baltijas mūzikas video konkursos.

Par Eiropas līmeņa novērtējumu sacentīsies arī “Short Riga” nacionālā un starptautiskā konkursa dalībnieki – šī festivāla sadaļa meklē dažādu žanru un formas īsfilmas no visas pasaules, kas sacentīsies ne tikai par festivāla “Sudraba zalkti” un naudas balvu, bet arī kandidatūru Eiropas Kino Akadēmijas (EFA) balvai “Eiropas īsfilma 2021”.

Savukārt Baltijas mūzikas video konkurss (BMV), festivāla rīkotāju vārdiem, turpinās apliecināt, ka pārstāv patstāvīgu, pārsteidzošu un spējīgu mākslas formātu, konkursā iekļaujot darbus, kas paplašina sapratni par mūzikas video valodu un sniegtajām iespējām. Izvēlētos darbus BMV konkursa seansa laikā vēros darbu veidotāji, starptautiska žūrija un skatītāji, vērtējot, kas būs trešais 2021. gada “Sudraba zalkša” saņēmējs.

Plašāka informācija par darbu iesniegšanas nosacījumiem un termiņiem – festivāla mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti