Rīgas Starptautiskais kinofestivāls izziņo pirmās filmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Rīgas Starptautiskais kinofestivāls (RIGA IFF), kas šogad norisināsies no 14. līdz 24. oktobrim, jau astoto reizi uz kopīgu kinodarbu baudīšanu aicinās skatītājus un pašus kino veidotājus, turpinot kūrētas kino pieredzes veicināšanu – kā galvaspilsētā, tā arī Latvijas reģionos, informēja festivāla rīkotāji.

Festivāla norise plānota jau pārbaudītā formātā – klātienē Rīgas kino zālēs un tiešsaistē visā Latvijā. Šogad kinofestivāls startē ar saukli “There is always time” (“Laiks ir vienmēr”).

Saukli skaidroja RIGA IFF vadītāja Liene Treimane: ''Es gribu ticēt, ka nekas nav par agru vai par vēlu, viss ir laikā, jo laiks ir nezūdošs. Laiks ir iemesls, un laiks ir apsolījums – laiks, kas negaida, un laiks, kas nepāriet. Laiks ir bezgalīgs, un laika vienmēr ir par maz. Tāds paradoksāls laika nezūdamības likums. Laiks kino. Laiks sarunai. Laiks mosties. Laiks skriet. Laiks iet. Laiks iet. Laiks var būt tukšs un var būt piepildīts.

Kino var laiku apturēt, palēnināt, nobīdīt, tas var laiku izstāstīt un paskaidrot, bet nekad ne iztukšot.''

Festivāla dizaina mākslinieki, mēģinot vizualizēt laiku, dāvājuši tam nevienmērīga apļa aprises – "tajā it viss notiekošais, saplūst, krāsojas visintensīvākajos toņos, smeļas pāri malām un skalojas balts".

Oktobrī RIGA IFF ietvaros skatītājiem būs iespēja redzēt godalgoto Madu Mikelsenu ("Another Round" / ”Vēl pa mēriņam”) sev netipiskā lomā šī gada Roterdamas kinofestivāla atklāšanas filmā “Taisnās tiesas jātnieki” ("Riders of Justice"), savukārt Beno Žako filmā “Suzanna Andlere” būs redzama franču kino dzīvā leģenda, aktrise un mūziķe Šarlote Geinsbūra. Vēl programmā Berlīnes kinofestivāla atzītā Dominika Grāfa filma “Fabians jeb gājiens pie suņiem” ("Fabian oder Der Gang vor die Hunde") un Latvijā, "Mistrus Media" studijā, kopproducēto spēlfilma “Dabiskā gaismā” ("Természetes fény"), kas Berlinālē saņēmusi apbalvojumu par labāko režijas darbu. Tāpat būs skatāma arī Latvijas ("VFS Films") kopproducētā dokumentālā filma “Es piedzimu Rosellīni” ("The Rossellinis"), par ko atzinīgi izteicies izdevums “Rolling Stone”. 

Šobrīd izziņotās filmas ir vien neliela daļa no festivāla programmas, kas līdz pat oktobrim tiks regulāri papildināta ar citiem kinodarbiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti